Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Duimpje omlaag... Ajax krijgt Cassierra mogelijk weer retour afzender

Het zou zomaar kunnen dat Ajax binnenkort Mateo Cassierra weer begroet. Het lukt de Colombiaan ook bij Racing Club niet om indruk te maken en de spits degradeert steeds verder in de rangorde. Het lijkt er niet op dat hij nog wordt opgesteld en dus is het zoeken naar een passende oplossing.

16 augustus 2019 - 15:36
cassierraweerterugcar
Er gaan helaas weinig duimpjes meer omhoog voor Cassierra. © Ajax Images

Als er in de voetballerij wordt gesproken over 'een oplossing', weet je stiekem best hoe laat het is: tijd om afscheid te nemen. Een afscheid van de 22-jarige Cassierra bij Racing Club betekent in dit geval een weerzien met Ajax omdat die club nog altijd zijn eigenaar is.

Cassierra werd voor anderhalf jaar verhuurd aan Racing Club, maar als een gehuurde speler toch niet in actie komt, hoeft het niet ingewikkeld te zijn om de afspraken op te zeggen. Racing Club gaat nu na welke formele weg hiervoor bewandeld moet worden, zo schrijft Olé.

Als het juiste pad wordt gevonden, kan het zomaar zijn dat Cassierra straks weer op De Toekomst rondloopt. Daarmee zit de loopbaan van de aanvaller duidelijk in het slop. Cassierra werd al zonder succes verhuurd aan FC Groningen – dat hem in de winterstop terugstuurde – en tijdens de tweede helft van 2018/2019 keek de spits toe hoe Racing Club kampioen werd.

De Argentijnen proberen hun selectie te versterken in de hoop ook tijdens de komende competitie hoge ogen te gooien, maar daardoor vertroebelt het perspectief van Cassierra verder en verder. Het punt breekt zelfs aan waarop hij niet meer nodig wordt geacht. Het lijkt sowieso nu al uitgesloten dat de optie tot koop wordt gelicht, terwijl hier tot medio 2020 de tijd voor is.

Het hoogtepunt van Cassierra blijft voorlopig zijn doelpunt in de kampioenswedstrijd van Jong Ajax in de Jupiler League. De Colombiaan scoorde tijdens seizoen 2017/2018 in totaal achttien keer, waarbij zijn laatste treffer, de bevrijdende 2-1 tegen MVV, zelfs een schaaltje opleverde.

https://twitter.com/DiarioOle/status/1161303317592649729

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >