Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Apoel Nicosia

We trappen deze matchday natuurlijk weer af met een aantal dingen die handig zijn te weten richting de nu al belangrijkste wedstrijd van het jaar. Eigenlijk willen we maar één ding weten: gaat Ajax de Champions League halen? Het is allemaal weer erg spannend... Nou ja, toch hebben we drie dingen voor je op een rijtje gezet!

28 augustus 2019 - 08:44
drie-dingen-apoel-1200
Ziyech: 'Ik speel waar de trainer mij nodig heeft'. © Pro Shots

Heb je een passe-partout? Print je goede kaartje uit!
Ben je in het bezit van een passe-partout? Dan hebben we nog even een dingetje voor je om rekening mee te houden. Zorg dat je het juiste kaartje uitprint. Dat is in dit geval niet pdf’je 2, maar pdf’je 1. Print het juiste e-ticket uit, want dat scheelt vervelend gedoe bij de ingang. Voor de volledigheid: het gaat om het kaartje waar met grote letters ‘Play-Off Champions/Europa League’ op staat weergegeven.

Oh, en om nog meer gedoe te voorkomen, hou ook rekening met het vorig seizoen aangescherpte tassenbeleid van de Johan Cruijff Arena. Dat gaat toch nog best vaak fout en dat levert dan weer scheve gezichten en discussies op bij de poortjes en dat is altijd zo jammer. 

Apoel-coach Doll vol vertrouwen dat zijn ploeg kan stunten in ‘finale’
Net als Erik ten Hag gaf ook Apoel-trainer Thomas Doll een persconferentie in aanloop naar de beslissingswedstrijd tussen zijn ploeg en ons aller Ajax. De oefenmeester reisde vol vertrouwen af naar Amsterdam en gelooft in een stunt voor zijn ploeg.

“We zijn zeker niet de favoriet. Zij stonden vorig seizoen nog in de halve finales. Maar het staat nog 0 tegen 0. De wedstrijd van woensdag is maar één wedstrijd. Het is een finale. We weten hoe we het willen aanpakken. We moeten geloven dat we deze finale kunnen winnen.”

Zijn ploeg tankte in dat opzicht vertrouwen in de derde voorronde. Apoel verloor de heenwedstrijd van Qarabag FK, maar won de terugwedstrijd op vreemde bodem vervolgens met 0-2. Een dergelijk kunstje ziet Doll zijn ploeg graag herhalen in een kolkende Johan Cruijff Arena.

“Ik weet dat de atmosfeer in dit stadion geweldig kan zijn. Voor mij is het mooi dat ik hier mijn ploeg naar de Champions League kan leiden. Dat moet ook kunnen, als iedereen top is en gelooft in een goed resultaat.”

Promes fit, Ziyech speelt waar de trainer hem wil hebben en Álvarez is er klaar voor
Ten Hag liet vorige week na het 0-0-gelijkspel op Cyprus weten dat de toen afwezige Quincy Promes een sleutelrol had kunnen spelen. De aanvaller was echter geblesseerd, maar is fit voor de return. We zijn dan ook benieuwd welke rol Promes toebedeeld krijgt in de Arena.

Verder kan Ten Hag geen beroep doen op de geblesseerde Donny van de Beek en de geschorste Noussair Mazraoui. Ook Kasper Dolberg zit niet bij de selectie, omdat de Deen op weg is naar de uitgang. Nice zou zijn nieuwe werkgever moeten worden.

Duidelijk is wel dat Álvarez klaar is om een rol te spelen in de return. Veel minuten maakte de Mexicaan logischerwijs nog niet, maar Ten Hag liet tijdens zijn perspraatje doorschemeren dat de aankoop er in principe gewoon klaar voor is en daarbij was wel duidelijk dat de trainer in Álvarez een middenvelder ziet.

Het is interessant om te zien welke puzzel Ten Hag gaat leggen. Gaat een van de ‘vaste’ aanvallers een linie naar achter? Hakim Ziyech werd ernaar gevraagd tijdens de persconferentie. “Dat moet je aan de man naast mij (Ten Hag) vragen, maar ik speel waar de trainer mij nodig heeft.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >