Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Dolberg hoeft niet weg, maar moet er dan wel voor vechten

We waren in de zomer van 2017 bang dat Ajax weinig waard was zonder Kasper Dolberg. Maar met Peter Bosz verdween ook de trainer die Kasper Dolberg aan de praat kreeg uit de Johan Cruijff Arena en de Deen bleef sindsdien even stoïcijns, maar zijn spel werd steeds minder. Wie weet vertrekt hij nu zelfs.

18 augustus 2019 - 17:10
dolberghoeftnietwegmagwelcar
Als Dolberg wil vechten, mag hij van Ten Hag blijven. © Pro Shots

Dolberg ontbrak bij VVV-Venlo - Ajax (1-4) omdat er gesprekken gaande zijn met geïnteresseerde partijen. Het is daarbij nog geen uitgemaakte zaak of het gaat om verkopen of verhuren. De bal lijkt bij de geïnteresseerde partij te liggen en Dolberg hoeft ook niet weg, maar nog zo'n seizoen als het vorige?

“Het zou voor Kasper heel slecht zijn om nog een seizoen op de bank te zitten,” aldus Erik ten Hag, die daarmee in feite ook aangeeft dat Klaas Jan Huntelaar is gepromoveerd tot tweede spits. “Hij hoeft van mij niet weg, het ligt aan hemzelf. Als Kasper het laat zien en ervoor wil vechten, prima, graag zelfs. Het is zijn keuze.”

Ten Hag ziet binnen de huidige selectie voldoende alternatieven die het gemis van Dolberg kunnen opvangen. Het aantrekken van een vervanger lijkt niet voor de hand te liggen, zo maken we op uit de woorden van de trainer. “Ik werk graag samen met goede voetballers en Kasper is ook een goede voetballer, maar er moet ook perspectief zijn...”

“We hebben met Dusan Tadic en de gretige Klaas Jan Huntelaar twee goede spitsen, met verder nog Lassina Traoré en Danilo Pereira als aanstormende talenten. We hebben dus keuzes. Ik heb verder geen zeggenschap of het bij Dolberg gaat om verhuur of verkoop. Dit hangt ook af van financiële keuzes en wat geïnteresseerde clubs willen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >