Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Álvarez sluit echte kennismaking met Ajaxpubliek op bijzondere wijze af

We hebben al foto's en filmpjes gezien van Edson Álvarez in Ajaxshirt, maar de eerste, echte kennismaking met de supporters volgde tijdens een Europees avondje. Die eerste keer bij Ajax - Apoel Nicosia (2-0) smaakt naar meer, voor zowel Álvarez als de supporters. En er komt meer!

29 augustus 2019 - 14:45
alvarezshirtjecar
Álvarez lijkt er ook eentje waar Ajax nog veel plezier aan gaat beleven. © Pro Shots

De eerste Mexicaan in dienst van Ajax drukte tijdens zijn eerste optreden als basisspeler direct zijn stempel. De middenvelder speelde een belangrijke rol als schakelaar tussen aanval en verdediging en wist de omschakeling van Apoel een paar keer goed te neutraliseren met een ingreep.

En dan hebben we het nog niet eens over de 1-0 gehad. Álvarez kopte raak, terwijl hij bij de eerste corner nog in de buurt van nemer Hakim Ziyech stond. “Ik weet niet precies hoe dat zo uitkwam, haha. En ik weet eerlijk gezegd ook niet of ik zo'n goede kopper ben. Maar het was nu wel raak,” vertelt Álvarez na een bijzondere avond aan onder meer Ajax Life.

Álvarez heeft genoten van zijn eerste optreden in de Johan Cruijff Arena, zo maakt hij in zijn beste Engels duidelijk. Daar moeten we de aankoop trouwens voor prijzen, want zijn Engels is een flink stuk beter dan ons Spaans. “In de eerste minuut voelde ik me nog niet zo goed en gleed ik uit, maar het is normaal dat je even zoekende bent. Toen ik scoorde, voelde ik me geweldig.”

Het feest stond al een tijdje op het punt van beginnen, maar na de rake kopbal barstte het spektakel op de tribunes pas echt goed los. Wat wil je ook, met een startbewijs voor de groepsfase van de Champions League op zak? Álvarez is vanuit Mexico wel wat gewend. Toch stond hij versteld.

“Het was een gekkenhuis! Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt in mijn voetballeven. Nee, ook niet in Mexico. De supporters in Mexico zijn geweldig, maar hier zijn ze echt gek,” benadrukt Álvarez, als we voor de zekerheid dubbelchecken of het antwoord juist wordt begrepen.

Het voorstelrondje tussen Álvarez en de Ajaxsupporters is dus goed bevallen. Dat bleek ook wel tijdens de ereronde om kwalificatie voor het kampioenenbal te vieren. De speler spotte een plukje Ajaxsupporters met een Mexicaanse vlag en twijfelde om zijn shirt uit te trekken en weg te geven.

De twijfel werd gespot door teamgenoot Lisandro Martínez, die Álvarez vervolgens overhaalde om toch naar de kant te lopen en het shirt waarin hij zijn eerste Ajaxdoelpunt maakte, alsnog aan een supporter te schenken. Het leverde eens te meer blije supporters op.

En een leuk filmpje, zie hieronder.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >