Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax weet contract Ziyech nu zelfs te verlengen tot 2022

Hakim Ziyech heeft voor de derde keer een contract getekend bij Ajax. De spelmaker kreeg vorig seizoen een verbeterd contract en dit keer komt er zelfs een jaartje bij! Ziyech ligt nu vast tot de zomer van 2022 en daarmee hoeven we niet meer te vrezen dat hij nog vertrekt uit Amsterdam.

09 augustus 2019 - 17:52
ziyechverlengtweercar
Tadic tekende eerder al bij en nu is het de beurt aan Ziyech. © Pro Shots

We vreesden al enkele maanden met grote vrezen voor het moment dat Ziyech de deur achter zich dicht zou trekken, maar dit moment breekt dus gewoon maar mooi niet aan. De man met de meest bizarre cijfers als het gaat om kansen creëren draagt ook komend seizoen het shirt van Ajax.

De club is met Ziyech een contractverlenging overeen gekomen en hoewel we toch al zeker geen medelijden hoefden te hebben, gaat Ziyech er qua salaris vast nog een stapje op vooruit. Misschien wordt hij zelfs de bestbetaalde speler van de eredivisie. Dikke prima, want als iemand het verdient!

Mede dankzij de aanvallende impulsen van Ziyech maakte Ajax vorig seizoen grote indruk in de Champions League en werd wedstrijd na wedstrijd gewonnen in de eredivisie. Het bleek genoeg voor het kampioenschap en tussendoor werd ook de KNVB-beker veroverd.

Eindelijk kon Ziyech zeggen dat hij prijzen had gewonnen, eindelijk bouwde hij een erelijst op. En ook de Johan Cruijffsschaal werd gewonnen. We waren toen eigenlijk al verbaasd dat Ziyech er nog was, maar hij verkocht Sevilla 'nee' en belangstelling van zijn gedroomde club bleef uit.

Er gingen de gehele zomer wat geruchten over Bayern München, maar die berichten bleven altijd vaag en het leek er ook niet op alsof Ziyech topprioriteit had voor de Duitsers. Hoe mooi is het dan om bij Ajax te blijven? Heel erg mooi, prachtig zelfs!

Het is Ajax gelukt om toe te slaan en de handtekening van Ziyech staat inmiddels onder de nieuwe afspraken. Daarmee was er twee dagen na het behouden van David Neres opnieuw goed nieuws te melden, zoals het in feite de hele zomer al een goednieuwsshow is bij Ajax.

Ja, Ajax raakte spelers kwijt. En misschien vertrekt Donny van de Beek nog. Maar wat een zomer! Wie had deze selectie een paar maanden terug verwacht?!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >