Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax, Donny of Real: wie knippert als eerste met de ogen?

Het seizoen is alweer vier wedstrijden oud en Donny van de Beek is nog steeds Ajacied. Dat blijft hij ook naarmate het seizoen rijpt, maar draagt hij dan ook nog steeds het shirt van Ajax? Die vraag is vrij lastig te beantwoorden in het schaakspel rondom zijn mogelijke overgang naar Real Madrid.

11 augustus 2019 - 22:17
donnyknipperencar
Is Donny voor Real prioriteit of slechts bijvangst? © Pro Shots

Het lijkt zo simpel: als Real Madrid een bepaalde speler wil en belangstelling toont, krijgt het die speler meestal ook. Vroeg of laat lukt het om de gewenste aankoop los te weken, ook al moest het lang wachten op Eden Hazard. Je zou denken dat het losweken van Van de Beek niet zo moeilijk hoeft te zijn.

Ajax snapt dat Van de Beek onhoudbaar is als Real echt op de stoep staat en wisselgeld meeneemt. Het lijkt er inderdaad niet op dat de regerend kampioen het probleem vormt, al is het mooi meegenomen dat Van de Beek van de partij is tijdens de duels met Paok Saloniki. Ook dinsdag wordt Donny op het veld verwacht.

Dat is een meevallertje. Donny had ook al weg kunnen zijn – er is een transfersom van ongeveer 50 miljoen euro genoemd – maar dan moet Real wel in actiemodus schieten. Dat gebeurde tot dusver niet. Het duurt en duurt maar. Het kamp-Van de Beek staat in de wacht en dat zorgt toch voor wat vraagtekens: hoe graag wil Real toehappen en waarom is dat niet al tijdens de zomerstop gebeurd?

Het is geen geheim dat Real druk doende was om Paul Pogba naar Spanje te lokken, waarna het ook in de weer was met Neymar en misschien dat Christian Eriksen nog een belletje kan verwachten als er weer doorgeschakeld moet worden. Trainer Zinedine Zidane heeft het liefst Pogba, maar dat is dus nog niet gelukt.

We hoorden eerst allerlei verhalen dat Pogba prioriteit nummer één was en dat Van de Beek sowieso zou worden ingelijfd door 'De Koninklijke', maar dat is nog altijd niet gebeurd. Ajax wil onderhand ook wel eens weten waar het aan toe is, zo vertelde AD-verslaggever Freek Jansen tijdens een vraaggesprek met Fox Sports.

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1160235370082119680

Real is niet onder de indruk van zo'n waarschuwing en het geduld van Van de Beek lijkt ook nog niet op, gelet op zijn woorden na Ajax - FC Emmen (5-0). “Het liefst heb je zo snel mogelijk duidelijkheid en daar hoop ik op. Ik moet nu afwachten en kan er eigenlijk niet meer over zeggen dan ik vorige week al heb gedaan. Het enige dat ik kan toevoegen, is dat je niet alles moet geloven wat er wordt geschreven,” aldus Donny tegenover onder meer Ajax Life.

Tot wanneer wil Donny wachten? “Niet zo lang meer,” reageert hij. “Ik wil het liefst morgen weten wat het wordt, maar ik verwacht vandaag en morgen geen nieuws. Ik laat me er niet door in de war brengen. Ik heb het liefst zo snel mogelijk duidelijkheid en dat gaat ook gebeuren, hoor, maar ik kan niet zeggen van: morgen wordt alles bekend. Ik ga ervan uit dat er echt snel nieuws komt, maar voor nu is het afwachten en hopen dat het zo snel mogelijk gebeurt.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >