Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden zingen 'Donny nog een jaar!' zelfs in de kleedkamer

De belangrijkste bijzaak op dit moment bij Ajax betreft de toekomst van Donny van de Beek. Het is geen geheim dat Real Madrid belangstelling heeft, al blijft de vraag hoeveel prioriteit zijn komst heeft. Ondertussen doen de supporters er alles aan om Van de Beek te behouden, net als enkele medespelers.

11 augustus 2019 - 11:37
donnynogeenjaarcar
Tadic probeert Van de Beek een zetje in de juiste richting te geven. © Pro Shots

“Donny nog een jaar! Nog een jaar... Donny nog een jaar!” Ook tijdens het ererondje na afloop van Ajax - FC Emmen (5-0) werd dit liedje weer gezongen door de supporters. Het was leuk om te zien en ook al weet je als supporter dat je amper verschil kunt maken, alle beetjes helpen.

Het grappige was dat Dusan Tadic zich er dit keer mee begon te bemoeien. De aanvoerder deelde een duwtje uit aan Donny, richting de F-side, en probeerde hem letterlijk en figuurlijk een zetje in de juiste richting te geven: minimaal blijven en misschien een nieuw contract ondertekenen.

Donny is in dat geval niet de eerste die zich langer aan Ajax bindt, maar wie weet wel de laatste. “Ik hoor het zeker als de supporters zingen dat ik moet blijven. Deze tekst past goed op het deuntje! Of het iets met me doet? Natuurlijk! Het is een prachtig compliment. Stel je voor dat ze 'Donny, rot op...' zingen,” reageert Van de Beek op vragen van Ajax Life.

https://twitter.com/ajaxlife/status/1160280655860776961

“Tadic kon er ook om lachen. Hij vond het hartstikke mooi. 'Je hoort het hè', zei Dusan tegen mij. De andere jongens begonnen er ook al over. Af en toe klinkt het liedje in de kleedkamer, sommige jongens beginnen dan ineens te zingen. Zelfs de Zuid-Amerikanen valt het op. Die snappen dat het iets met mijn toekomst te maken heeft.”

“Ik vind het hartstikke mooi dat de supporters dit liedje inzetten en begin inderdaad zelf soms ook te zingen ,” bevestigt Tadic even later in gesprek met Ajax Life. “Ik fluisterde bij Donny in zijn oor: dit liedje is nog leuker dan Van de Beek, Van de Beek... Het is echt heel aardig dat de fans zo laten blijken dat Donny nog een jaartje moet blijven.”

Hoe groot is de kans op een langer verblijf van Van de Beek? Dat laat zich moeilijk inschatten. Het lijkt erop dat Donny bereid is om Real Madrid nog wat tijd te gunnen, en het is ook duidelijk dat hij zelf nog geen streep heeft gezet door een verhuizing naar Spanje. Desondanks moet er wel een knoop doorgehakt worden.

“Er is nog geen moment geweest waarop ik dacht: de volgende wedstrijd ben ik er niet meer bij... Het is een kwestie van afwachten. Ik kan er niet meer over zeggen dan ik laatst al heb gedaan. En niet alles wat je leest, is waar,” heldert Van de Beek op. “Ik wil het liefst morgen al duidelijkheid, maar kan zelf moeilijk zeggen: ik wil het nu weten. Er wordt snel meer bekend, maar ik denk niet vandaag of morgen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >