Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag scoort nominatie voor Fifa coach van het jaar!

Kijk toch eens aan! Erik ten Hag is door de wereldvoetbalbond genomineerd voor de Fifa coach van het jaar. De trainer van Ajax staat op de shortlist met tien namen voor de The Best award die de Fifa woensdag bekendmaakte. De succesvolle Ajaxtrainer vindt zichzelf terug in een rijtje vol grote namen.

31 juli 2019 - 14:38
ten-hag-12001
Met de JC-schaal is ook de eerste prijs van dit seizoen al binnen. © Ajax Images

We hoeven jullie niet uit te leggen dat Ten Hag een wereldprestatie leverde met Ajax door de landstitel en de KNVB-beker binnen te slepen. Toch gooide de trainer vooral hoge ogen met zijn ploeg in de Champions League. De ploeg van Ten Hag joeg als een dolle door Europa heen en deed iedereen versteld staan. Ajax was terug en hoe...!

De halve finale van het miljoenenbal werd zelfs gehaald, waarin Tottenham Hotspur in blessuretijd te sterk bleek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Tottenham-coach Maurico Pochettino eveneens is genomineerd.

Het laat onverlet dat Ajax naam maakte en daarmee zijn trainer ook. Ajaxshirtjes waren niet meer aan te slepen en raakten al snel uitverkocht. Ook in het buitenland wilden veel mensen maar wat graag het Ajaxshirt hebben. Ajax was hot, hip en happening.

De acht overige genomineerden trainers zijn: Djamel Belmadi (Algerije), Didier Deschamps (Frankrijk), Marcel Gallardo (River Plate), Ricardo Gareca (Peru), Pep Guardiola (Manchester City), Jurgen Klopp (Liverpool), Fernando Santos (Portugal), Tite (Brazilië).

Kortom, een uitstekend rijtje namen om tussen te mogen staan. Op de website van de Fifa kun je stemmen, al moet je wel ingelogd zijn en zo. Ook de captains en bondscoaches van de nationale teams mogen hun stem uitbrengen. Op maandag 23 september wordt de winnende trainer bekendgemaakt tijdens een gala in Milaan.

We zijn benieuwd. Kan Ten Hag weer verrassen door een pracht van een persoonlijke prijs binnen te harken?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >