Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt Siem 'onvoldoende fit' om wedstrijden te spelen

Of het nu voor het eerste trainingskamp van het seizoen is of niet, een lijst met spelers zorgt altijd voor verrassingen. Wie staat er wel op en wie ontbreekt? Nou, de teruggekeerde Siem de Jong ontbreekt deze week in De Lutte. En dat heeft niet met een blessure te maken.

25 juni 2019 - 21:44
siemnietfitcar
Siem is dus niet geblesseerd, maar ook niet fit... © Pro Shots

De dertigjarige Siem werd vorig seizoen verhuurd aan Sydney FC en ook al kampte hij met enkele blessures, het seizoen kende voor hem een prachtig einde met het veroveren van de Australische landstitel. En ook werkgever Ajax werd kampioen, dus het kon allemaal niet op.

De held van 15 mei 2011 liet zich ontvallen dat hij in zijn laatste contractjaar nog best een rol voor zichzelf bij Ajax ziet weggelegd, maar zijn absentie zorgde direct voor speculatie. Is er een transfer in de maak? Nee, dat is niet het geval. Een blessure dan misschien? Nee, ook niet.

“Siem is op dit moment onvoldoende fit om wedstrijden te spelen en dus is hij niet met ons mee,” reageert Ten Hag als Ajax Life om opheldering vraagt. Op onze vervolgvraag of Siem geblesseerd is, volgt een herhaling van het eerste antwoord. “Onvoldoende fit om wedstrijden te spelen.”

Daarom is hij er niet. Siem is niet onderweg naar een nieuwe club en ook niet geblesseerd, maar wel 'onvoldoende fit'. Terwijl de rest van de selectie al wel voldoende fit is en toewerkt naar de start van het seizoen, volgt Siem een alternatief programma. Wie weet sluit hij op een later moment wel aan, maar het voelt een beetje pijnlijk ook.

Overigens staan Kjell Scherpen, Lassina Traoré, Bruno Varela en Joël Veltman wel op de lijst voor De Lutte, maar zij kwamen tegen Quick'20 ook niet in actie. Zij volgen een iets ander schema en zagen hun teamgenoten in Oldenzaal vanaf de tribune met 2-11 winnen.

De afwezigheid van Hassane Bandé, die nog geen officiële minuut in Ajaxshirt speelde, heeft een medische achtergrond. Hij is nog altijd herstellende van de zware blessure die hij opliep tijdens de voorbereiding op vorig seizoen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >