Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Enkele zaken die ons opvielen bij oefenpotje Quick'20 - Ajax

De eerste oefenwedstrijd van seizoen 2019/2020 was direct doelpuntrijk. Zeer doelpuntrijk mogen we wel stellen! Er vielen maar liefst dertien treffers. De meeste goals werden gemaakt door Ajax, dat dan ook een ruime overwinning (2-11) noteerde tegen de amateurs van Quick'20. Vaclav Cerny scoorde drie keer, ook bij Klaas Jan Huntelaar en Victor Jensen stond het vizier op scherp met twee treffers.

25 juni 2019 - 20:51
verslagjequiajacar
Als Huntelaar toch eens het hele seizoen zo scherp blijft! © Pro Shots

Ten Hag vindt warming-up erg belangrijk
“Even opschieten, want ik wil de warming-up zien,” zo luidde het commentaar van Erik ten Hag tijdens het 'opwarmen' – voor zo ver dat nog nodig was in het snikhete Oldenzaal – tegen twee jochies die om een selfie vroegen. En kregen. Maar dan moesten ze wel een beetje haast maken.

Uiteraard gebeurde het tegenovergesteld en volgde het nodige gestuntel, maar uiteindelijk was de selfie en daarmee de buit binnen. Vervolgens moest ook een cameraman van RTV Oost aan de kant en toen had Ten Hag het eindelijk voor elkaar: goed uitzicht op zijn mannen. Want ook uit de warming-up voor een ogenschijnlijk nietszeggend oefenpotje valt iets belangrijks af te leiden.

'Hunting season' al binnen enkele minuten geopend
Klaas Jan Huntelaar heeft de zomer goed verteerd. Althans, het is natuurlijk gevaarlijk om snelle conclusies te trekken tegen een Hoofdklasser, maar feit is dat de eerste twee balcontacten van 'The Hunter' een doelpunt opleverden. En dat binnen zes minuten! Kan het beter? Nee, eigenlijk niet. Verderop in de eerste helft miste de spits wel oog in oog met de keeper, maar het zou ook wat onzinnig zijn om direct al je kruit te verschieten. Huntelaar loerde op een hattrick en dat kon 'slechts' worden voorkomen door een eigen inzet,

Blij dat ik glij met Pierie
Kik Pierie wordt deze dagen hartelijk welkom geheten bij Ajax. Hij krijgt panna's te verduren op de training en ook tijdens het oefenpotje tegen Quick'20 moest hij soms in de achtervolging. Het lukte hem enkele keren niet om op zijn benen te blijven staan en zo'n glijpartij was exact wat de thuisclub nodig had om een tegenstootje te plaatsen. Dat leverde nog schade op ook...

Tot twee keer toe vond Quick een gaatje in de verdediging van Ajax. En dat is toch geen fijne start. De tweede treffer mocht Dominik Kotarski zich trouwens volledig aanrekenen. De doelman liet de bal van zijn voet glippen, trok een tegenstander omlaag en had geen antwoord op een Panenka die net goed genoeg werd uitgevoerd. Stiekem een beetje pijnlijk!

Is dit wel het echte Ajax?
Het is altijd leuk om bij oefenwedstrijden te luisteren naar de opmerkingen van jonge Ajacieden. De opstelling wekte nogal wat verbazing bij kleine supportertjes. “Ik zie Onana niet en zie ook Ziyech niet,” luidde het commentaar. Blijkbaar is de Afrika Cup niet doorgedrongen tot de Oldenzaalse jeugd, maar de uitleg van vader over het landentoernooi maakte veel goed.

“En Huntelaar is er wel bij,” voegde papa toe. Daarmee was zoonlief tevreden, al speelde de hitte hem wel wat parten. Maar dat gold natuurlijk voor iedereen. Het was zweten geblazen op sportpark Vondersweijde. Schaduw of zon maakte geen verschil, smelten deed je toch wel...

Verjongingskuur voor aanvang tweede helft
Het duurde wat langer dan tijdens de eerste helft, maar ook na rust en elf wissels later lukte het Ajax om te scoren. Het was Victor Jensen die uiteindelijk het beslissende tikje gaf, nadat Brian Brobbey al enkele mogelijkheden onbenut het gelaten. En vervolgens mocht Dani de Wit aanleggen vanaf elf meter. Jensen zorgde tenslotte voor dubbele cijfers, ook al pasten die niet op het scorebord. Brobbey wist later zijn naam toch als doelpuntenmaker bij te schrijven. Hij maakte de laatste treffer.

Ook al is het voor velen nog vakantie, het verschil tussen de elf van de eerste en tweede helft was groot. De 'echte' jonkies kregen een kans, aangevoerd door Perr Schuurs en De Wit, net als enkele oudgedienden. Zo zagen we de huurlingen Benjamin van Leer en Dennis Johnsen weer eens tussen de lijnen verschijnen. Hopelijk genoten de aanwezigen van dit duo, want het kan zomaar zijn dat we die twee niet vaak meer terugzien in Ajaxshirt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >