Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Dit Ajax voetbalt alsof het boodschappen doet

Frenkie en Matthijs in de Albert Heijn. Met dank aan de Instastory van AnneKee Molenaar, de vriendin van onze gouden Godenzoon, voelden we ons maandagavond als het kassameisje achter de kassa. Of zullen ze langs de snelscan gaan? We scanden in ieder geval het geluk van de Instapost af en we kregen maar weer eens de bevestiging: dit Ajax is een vriendenteam pur sang. 

09 mei 2019 - 15:50
gastblog-sander-1200

Door: Sander van den Berg

We missen dit team nu al. We hoopten op drie prijzen en het zag er 95 minuten ook naar uit, maar er zijn nog maar twee wedstrijden te gaan. Het blijft nog even spannend. Toch is er nu al heimwee naar het seizoen 2018/2019. Dit komt nooit meer terug, denken we nu. Is natuurlijk niet zo. Jan en Toby liepen ook ooit samen door de gangpaden van de Appie.

"Wil jij een witte of een bruine bol, Jan?"
"Doe maar allebei, Toob. Daley komt ook langs."

De wedstrijd van woensdagavond laat een enorme wond open. Aan de reactie van Toby na de wedstrijd viel te zien dat de Belg de Amsterdamse supermarkten mist. Kom maar terug meneer, kun je meteen een megapack pleisters halen voor onze wonden.

Jan en Toby liepen ook ooit samen door de gangpaden van de Appie

Of er volgend jaar weer een Ajaxduo rondloopt in de Albert Heijn? Geen idee. Maar, Brian Brobbey en Naci Ünüvar moeten over twee of drie jaar vast ook hun boodschappen doen. Frenkie en Matthijs in de Appie. In het mandje van Matthijs ligt bakpapier. Misschien wel om een taart te bakken, om te vieren dat volgend seizoen de Spaanse supermarkt Mercadona de jongens van hun boodschappen mag voorzien.

Maar goed, eerst nog dit seizoen afmaken. Utrecht-thuis. De Graafschap-uit. Samen uit, samen thuis. Zo doen we dat dit seizoen.

Natuurlijk doen Frenkie en Matthijs boodschappen bij de Appie. Het hele elftal voetbalt trouwens alsof ze boodschappen aan het doen zijn. Waarom valt dit mij nu pas op? Elke wedstrijd weer wordt een vast lijstje afgewerkt:

  • Spits in de tas van Matthijs. Check.
  • Onnodig felle ingreep van Nico. Joe.
  • Gewonnen kopduel door Nico. Klein, maar fijn.
  • Frenkie draait snel weg, tegenstander gaat erbij zitten. Leg daar maar neer.
  • Afstandsschot van Hakim. Hé, die staat er een paar keer op.
  • Lachen met David, juichen door Dusan. We need to pak schaal. Nu meer dan nooit.

Het was het vaste lijstje tijdens het hele seizoen. Een seizoen waarin alle mogelijke potten zijn afgewerkt, op één na. Een seizoen waarin we van de 180 en nog wat extra minuten 10 seconden te kort de baas waren over een Champions League-finalist. Een seizoen waarin die schaal gepakt moet worden, simpelweg omdat dit team het verdient.

We moeten die schaal pakken, omdat-ie op het lijstje staat. Het lijstje van Appie. Op naar zondag.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >