Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Geen PSV'er wil vertellen wat Tadic nu toch zo goed maakt...

Het is de tijd van nagenieten! Daar hoort ook het lezen van kampioensspecials bij. De onze vind je spoedig in de brievenbus, die van Voetbal International is al uit. VI heeft een verhaal over de kracht van Dusan Tadic, waarin spelers van zestien van de zeventien eredivisieclubs aan het woord komen. We missen alleen een PSV'er...

20 mei 2019 - 15:43
psvtadiccar
Tadic viert zijn feestje nadat hij die belangrijke pingel heeft benut. © Pro Shots

Het is een leuke insteek om het eens om te draaien. Het is wel leuk om door een Ajaxbril te kijken hoe goed die Tadic nu echt is, maar het kan nieuwe inzichten opleveren om het eens van de andere kant te horen Precies dat is de insteek waar VI voor koos. Hartstikke leuk, echt!

Zestien van de zeventien clubs waren zo sportief om mee te werken, wat automatisch betekent dat één club er niet zo veel trek in had. Die club is PSV, een PSV-verdediger ontbreekt... Echt hoor, klik hier maar. Dan kom je uit bij het artikel van VI, waarin zestien verdedigers uitleggen wat het zo moeilijk maakt tegen Tadic te spelen.

De Serviër kijkt terug op een uitermate succesvol seizoen: hij maakte alleen al in de reguliere competitie 28 doelpunten en verzorgde 13 assists. Dat zijn cijfers waar je serieus trots op mag zijn, zoiets komt in de eredivisie amper voor! Des te leuker is het om te ontleden hoe zoiets komt, want het is echt heel bijzonder.

De zestien tekstjes met uitleg vormen samen de puzzelstukjes die de inbreng van Tadic verklaren, alleen ontbreekt het puzzelstukje van PSV. Gelukkig laat Daniel Høegh van sc Heerenveen zien hoe het ook kan, want hij heeft geen idee wat het geheim is om Tadic af te stoppen.

“Tja… We kregen dit seizoen in de drie wedstrijden tegen Ajax elf treffers om de oren, dus wij hebben de oplossing om Tadic en zijn collega’s af te stoppen nog niet gevonden. We zijn nog steeds aan het zoeken, haha,” aldus Høegh desgevraagd in gesprek met VI.

“Voor een verdediger is het prettig als je tegenover een spits staat die dicht bij je blijft, maar met Tadic zoek je de hele tijd naar waar hij nu weer naartoe beweegt. Dan naar de zijkant, dan weer naar het middenveld,” vervolgt Høegh.

“Hij is zeker niet de snelste speler, maar met zijn slimheid en technische vaardigheden steekt hij er wel bovenuit. Hij is verder vrij compleet. Niet supersnel, niet beresterk, maar als je alles combineert heb je een heel goede eredivisiespeler in huis.”

Overigens was Tadic tijdens de wedstrijden tegen PSV vrij koest. Ajax ging in Eindhoven kansloos met 3-0 onderuit, terwijl de aanvaller in het thuisduel (3-1) slechts vanaf de strafschopstip echt van zich deed spreken. En hij speelde een bijrol toen Daniel Schwaab en Jeroen Zoet elkaar in de weg liepen bij de openingstreffer, dat dan weer wel.

Maar hoe dat nu precies kwam, zullen we nooit weten...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >