Ajax onder 19 pakt de KNVB-beker tegen Groningen!

Kan Ajax onder 19 het voorbeeld van Ajax 1 volgen? Het pakken van de dubbel kan nog altijd. Een eerste stap werd woensdagavond gezet. De ploeg van trainer John Heitinga was in de bekerfinale met 1-3 te sterk voor FC Groningen. De landstitel kan zaterdag gepakt worden.

30 mei 2019 - 08:11
bekerwinnaar-onder-19-1200
Hoppa, nog een KNVB-beker naar Amsterdam! © Ajax Images

De wedstrijd tegen Groningen werd gevolgd door zo’n vijfduizend toeschouwers in Euroborg. Zij zagen hoe Kenneth Taylor zijn ploeg vlak voor rust op voorsprong schoot via een vrije trap, maar in de zeventigste minuut trokken de Groningers de stand gelijk en werd het even razend spannend.

Twaalf minuten voor het laatste eindsignaal was daar echter weer Taylor, die zijn tweede kon binnentikken op aangeven van Brian Brobbey. De spits kon ver in blessuretijd het Ajaxfeestje volop laten draaien toen hij de derde Ajaxtreffer op zijn naam zette. Weer een beker naar Amsterdam!

Heitinga was trots op zijn mannen. “De jongens verdienden vandaag te winnen. Het elftal is heel strijdbaar en pakt graag prijzen. Winnen en prijzen pakken is ook ontwikkeling. Maar ze zijn al aan het herstellen, want er komt nog een wedstrijd,” doelde de oud-verdediger op de gestaakte kampioenswedstrijd tegen Feyenoord, waarvan het restant zaterdag - achter gesloten deuren - wordt uitgespeeld.