Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajacieden scoren uitstekend in diverse klassementen ‘Speler van het Jaar’

Golden Boy Matthijs de Ligt mag nu ook een Gouden Schoen op zijn palmares bijschrijven. Vorig seizoen legde de negentienjarige aanvoerder nog beslag op de Bronzen Schoen, maar dit seizoen was er geen houden meer aan. De Ligt is de jongste Gouden Schoen-winnaar ooit.

17 mei 2019 - 10:24
klassementen-1200
Golden Boy De Ligt met zilverkleurige schaal en nu ook een gouden schoen. © Ajax Images

De Ligt bleef PSV’er Luuk de Jong in het klassement van De Telegraaf nipt voor. Een half puntje was genoeg om De Jong af te schudden. Dusan Tadic werd derde in het klassement en mag in september een Bronzen Schoen ophalen.

“Ik ben echt heel erg blij met deze prijs,” aldus De Ligt tegenover De Telegraaf. “Ik wist dat ik in de race was, maar ik stond lang op de tweede plek. Als je die Gouden Schoen dan in de laatste wedstrijd alsnog pakt, is dat fijn.”

Want zo was het inderdaad. PSV-spits De Jong stond na 33 duels immers met een half punt voor, maar de kampioenswedstrijd op bezoek bij De Graafschap (1-4) was net genoeg om zijn concurrent voorbij te schieten, die de topscorerstitel ook al op het allerlaatste moment moest delen met Tadic (alle twee 28 treffers).

De Serviër was ontegenzeggelijk van onnoemlijk groot belang voor Ajax afgelopen seizoen. Ondanks zijn betrokkenheid bij 50+ goals eindigde hij in geen enkel klassement bovenaan.

Dat gold wel voor andere spelers van Ajax. Frenkie de Jong werd eerste bij Fox Sports en Hakim Ziyech werd door bezoekers van onze website en bij Voetbal International verkozen tot de allerbeste. Tadic eindigde bij ons zelfs op de vierde plek, achter winnaar Ziyech, nummer twee Van de Beek en nummer drie De Ligt.

Bij Voetbal International sloot Ziyech het seizoen af met een gemiddeld cijfer van 6,93. Ook hier eindigde Luuk de Jong op de tweede plek met een 6,91. De Ligt vervolmaakt de top 3 bij VI met een 6,73.

Hoewel Luuk de Jong de Gouden Schoen net misliep, eindigde hij in het klassement van het Algemeen Dagblad wel op de eerste plaats. Hij bleef De Ligt maar net voor. De Jong scoorde een gemiddelde van 6,735 en De Ligt 6,727. Dat ontliep elkaar vrijwel niks.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >