Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Water in mijn bier...

Ik ben nog helemaal een beetje in de war van Ajax - Juventus. In de war over al dat politiewater in mijn bier, maar vooral over het ongekend hoge niveau dat dit Ajax bij vlagen weet aan te tikken.

11 april 2019 - 16:33
blog-juve-1200

Wat beleven we een heerlijk Europees voetbaljaar. Zeker als je beseft dat de hele exercitie al op 25 juli tegen Sturm Graz begon. Dat lijkt alweer enorm lang geleden. Wie had vooraf gedacht dat Ajax zou zijn waar het nu is? En vooral: zit er nog meer in het vat...?

We gaan het allemaal wel zien. Wat er dinsdag ook gebeurt in Turijn, ik ben werkelijk tot over mijn oren verliefd op deze groep Dapp’re Strijders. Een bende brutale spelers die steeds boven zichzelf weet uit te stijgen. Hoe Juventus bij vlagen van het kastje naar de muur werd gestuurd... Ik geloofde mijn ogen niet.

Voorafgaand aan de wedstrijd geloofde ik mijn ogen trouwens ook niet. Nooit eerder zag ik zo ongelooflijk veel politie op de been rond de Arena. Ik snap dat UB40-supporters op weg naar Ziggo Dome figuren zijn om goed in de smiezen te houden, maar dit ging wel heel ver. Mijn bekertje bier werd ongevraagd bijgevuld met water uit de ‘waterwerper’.

Mijn bekertje bier werd ongevraagd bijgevuld met water uit de ‘waterwerper’

Ik liep uiteindelijk maar een andere kant op, want het werd al snel duidelijk dat de gemeente Amsterdam geen zin had in een feestje voor de wedstrijd. Dat bleek wel uit de onnozele en ronduit betuttelende oproep vanuit een politiemegafoon, waarin werd gesteld dat het ‘voetbalfeest in het stadion behoorde plaats te vinden en niet daarbuiten.’

Gelukkig werd het wel een feest in het stadion. Precies daar waar de politie niet was. De JC Arena kolkte voor de zoveelste keer dit seizoen. Waar gaat dit allemaal eindigen? We zitten in de weken waarin de prijzen worden verdeeld en doen nog overal aan mee.

Ondertussen kan ik ook al niet meer wachten op Ajax - Excelsior. Lekker de koploper aan het werk zien. Een verzameling Ajacieden waar we nog slechts vijf eredivisiewedstrijden van kunnen genieten. Hopelijk vieren we aan het einde van de rit samen een feestje.

Graag zonder water in mijn bier dit keer.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >