Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Of Ronaldo speelt is mij om het even

Voor even leek Cristiano Ronaldo de uitwedstrijd tegen Ajax te moeten missen vanwege een vulgair gebaar na afloop van de wedstrijd Juventus - Atletico Madrid. Maar net als Diego Simeone kwam Ronaldo weg met een boete.

09 april 2019 - 10:15
ronaldo-blog-1200

Gastblog door Tom Janssen

Turijn leek even opgelucht adem te halen, tot hij geblesseerd raakte in de interlandwedstrijd van Portugal. Nu, daags voor de Champions League kraker in de Johan Cruijf Arena, lijkt hij toch op tijd fit genoeg te zijn. Om eerlijk te zijn: ik hoop niet per se dat Ronaldo afwezig is bij de aankomende kwartfinale.

Aan de ene kant zou het fantastisch zijn om hem in Amsterdam te zien spelen. Hoewel hij zowel gehaat als geliefd is, kun je niet ontkennen dat CR7 een legende is in het hedendaagse voetbal. Op het doorsnee amateurveld zijn genoeg jeugdspelers te vinden die met zijn naam op hun rug rondlopen of juichen zoals hij dat doet.

Ik heb al het genoegen gehad om de andere legende van deze tijd, die luistert naar de naam Lionel Messi, te zien voetballen in Amsterdam. Ook Cristiano zou ik natuurlijk graag nog willen zien spelen.

Misschien heeft ons elftal een gigantische pechdag als Ronaldo niet speelt of lacht het geluk ons toe als hij wel speelt.

Aan de andere kant wil je natuurlijk als fanatieke Ajacied dat je cluppie nog een ronde verder komt in het miljoenenbal. Het zou geweldig zijn om in de halve finale uit te kunnen komen tegen Tottenham Hotspur of Manchester City. De Spurs natuurlijk vanwege de vier oud-Ajacieden.

Oh ja, en vergeet niet de miljoenen die Marc Overmars op zijn rekening mag bijschrijven. De kans hierop is natuurlijk wel een stukje groter als Ronaldo niet speelt.

Of Ronaldo wel of niet aanwezig is bij het tweeluik tegen Ajax is mij dus om het even. Het muntje kan altijd twee kanten op vallen. Misschien heeft ons elftal een gigantische pechdag als Ronaldo niet speelt of lacht het geluk ons toe als hij wel speelt.

Voor hetzelfde geld grijpt de VAR in bij een onduidelijke buitenspelgoal of kan zelfs de VAR niet aantonen of een bal wel of niet over de zijlijn is geweest. We weten natuurlijk ook wel dat de ploeg van Massimiliano Allegri, ook zonder Ronaldo, over genoeg kwaliteiten beschikt. En natuurlijk wil je niet dat de critici een goed resultaat gaan toewijzen aan de mogelijke absentie van de sterspeler.

Hoe dan ook moeten we als publiek voor 90(+) minuten volledig achter onze club blijven staan en de Johan Cruijf Arena laten kolken zoals het nog nooit gedaan heeft. Want dit is iets waar we als supporters ten minste wél grip op hebben.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >