Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Mislukte warming-up gezien door de ogen van veel Ajacieden...

Het was de bedoeling om hier een heel andere video te plaatsen. Het was de bedoeling om terug te kijken op een sfeervolle warming-up richting Ajax - Juventus. Maar helaas, het liep anders. Terwijl we toch het idee hadden dat de Ajacieden gewoon een leuk feestje wilden vieren.

11 april 2019 - 12:32

We kunnen inmiddels best spreken van een kleine traditie. Hoe vaak hebben we al niet een entrada of warming-up georganiseerd zien worden, kort voor een avondwedstrijd? Best vaak! En de beelden van @pi_alfa zijn altijd tof, sfeervol en mooi om te zien. Kortom, iedereen blij.

Precies dat was nu weer de bedoeling, maar je voelde het ’s middags al kantelen: de politie kondigde aan dat gezichtsbedekkende kleding en het afsteken van vuurwerk nu toch echt verboden was. Dit komt over als een flinke koerswijziging ten opzichte van vorige keren.

Waarom? Dat is een goede vraag. Zoals we ook benieuwd zijn waarom het waterkanon ’s middags al klaar stond, maar goed. Wij hadden totaal niet de indruk dat de warming-up misbruikt ging worden voor de slechte zaak, maar de politie had zich ook al opgewarmd, zullen we maar zeggen.

https://twitter.com/Politie_Adam/status/1116021754051342336

Het waterkanon kwam in actie om fakkels te doven, zo lezen we. En om een onveilige situatie te voorkomen. Alleen ging de stand van zaken er niet op vooruit. Ja, er werd met vuurwerk en andere voorwerpen gegooid. Maar dat gegooi vormde absoluut niet de openingsdans. En wat is het nut van een groep paarden op een menigte afsturen?

Wij vragen ons af waarom de politie de gekozen tactiek uitvoerde. Was dit optreden nu de-escalerend? Wij als SV Ajax hebben wel meer vragen en hopen dat de gemeente Amsterdam voor de antwoorden zorgt. In dit gedoe had geen enkele supporter zin. Check ook gerust de enthousiaste reacties bij de aankondiging van de warming-up of desnoods de filmpjes van vorige entrada’s.

Laten we hopen dat bij de volgende entrada alles weer bij het oude is. Het liefst al in aanloop naar de halve finales, maar ambtelijke molens malen langzaam.

https://twitter.com/indehekken/status/1116198442307653634

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >