Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Heerlijke Ajaxweken en een cupcake voor Donny

Als Ajaxsupporter zit je momenteel in een roes. Het zijn heerlijke Ajaxweken en er is heel veel om blij van te worden. Ook op de persdag in aanloop naar FC Groningen - Ajax. Zo kwam de achtjarige Jasmijn langs voor Donny van de Beek. Ze had wat lekkers mee voor de middenvelder.

19 april 2019 - 17:24
blog-donny-1200

Ajax Kids Clublid Jasmijn won via een van onze prijsvragen een interview met Donny. En ze had zich goed voorbereid, zo bleek al snel. Samen met haar vader en een uitgeprint lijstje met uitstekende vragen zie ik haar arriveren op sportpark De Toekomst.

“Ben je zenuwachtig,” vraag ik het volledig in een uittenue gestoken Ajaciedje met de naam van Donny op haar rug. “Een beetje wel, maar ik heb er wel zin in,” countert ze vastberaden. “Donny is vast ook heeeel zenuwachtig omdat jij hem komt interviewen, hoor,” doe ik een slechte poging om de ergste spanning weg te nemen.

Dan valt mijn oog op een tas die Jasmijn heel voorzichtig op twee handen draagt. “Wat zit er in die tas,” hoor ik mezelf vragen. “Donny was gisteren jarig. Hij is 22 geworden en ik heb een cupcake voor hem gemaakt. Met een verjaardagskaarsje erop.”

Dat is toch hartstikke lief?

Jasmijn (8) blijkt behalve topjournalist in wording ook een meesterbakker 

Samen lopen we richting mixed zone, waar spelers door Ajax Life, De Telegraaf, Voetbal International, Algemeen Dagblad, AT5 en al die andere partijen worden bevraagd. Persvoorlichter Arjan vangt ons op en heet Jasmijn welkom bij Ajax. “Donny komt er zo aan hoor!” Jasmijn geeft ondertussen haar ogen goed de kost en laat enthousiast haar cupcake aan Arjan zien. “Deze heb ik mee voor Donny!”

Een paar minuten later verschijnt Donny ten tonele. De Ajacied loopt gelijk op Jasmijn af. “Zo, jij komt mij interviewen? Wat leuk!” Jasmijn is ondertussen haar zenuwen volledig de baas en geeft haar zelfgemaakte cupcake. “Voor je verjaardag, nog gefeliciteerd!” Haar vader steekt snel het kaarsje aan op het gebakje.

Donny kan het mierzoete verjaardagscadeautje wel waarderen! “Heb je dat speciaal voor mij gemaakt? Wauw, wat onwijs lief van je zeg! Wil jij het kaarsje voor mij uitblazen Jasmijn?”

Dat wil Jasmijn zeker, maar dan is het toch echt tijd voor het vraaggesprek voor het volgende Ajax Kids Clubblad. Kinderen stellen fijne vragen en je ziet dat spelers dat een verademing vinden, ten opzichte van de toch vaak geijkte vragen van journalisten, die ze inmiddels wel kunnen dromen.

Zo weet ik nu dat Donny thuis twee honden heeft (Sien en Moppie) plus een aquarium vol vissen. Ook vindt hij ‘negentig minuten lang’ het allerlekkerste stadionliedje en als hij een stripfiguur mocht zijn, dan kiest hij net als Jasmijn voor Guus Geluk.

Zonder topjournalist en meesterbakker Jasmijn hadden we dat allemaal niet geweten. Na afloop pakt Jasmijn nog iets uit haar tas. Een tweede cupcake komt tevoorschijn. Speciaal voor mij.

“Hij is wel plat, want ik was er per ongeluk op gaan zitten. Hij is evengoed wel lekker hoor!”

Het zijn heerlijke Ajaxweken!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >