Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bijzonder: tweede doelpunt Ajax wordt ook in Camp Nou gevierd

We weten dat FC Barcelona en Ajax nauwe banden onderhouden, maar er gebeurde dinsdag iets heel bijzonders. De rake kopbal van Matthijs de Ligt die tegen Juventus de 1-2 opleverde, werd zelfs in Camp Nou begroet met applaus. De reactie van het Barcelona-publiek is vastgelegd.

17 april 2019 - 03:28
barcelonajuichtcar
De Ligt heeft mensen zojuist heel erg blij gemaakt, zelfs in Barcelona. © Pro Shots

Het viel ook bijna niet te missen. Barcelona tikte zelf Manchester United (3-0) van het kastje naar de muur en toen het verschil eenmaal was gemaakt, werd het tijd om met een schuin oog de andere CL-wedstrijd van de avond in de gaten te houden. Bij die andere wedstrijd gebeurde iets bijzonders.

Het gebeurt niet ieder seizoen dat het talentvolle, jonge Ajax erin slaagt om de Europese top uit te dagen, maar nu dus wel! Het nieuws over de rake kopbal van De Ligt in de 67ste minuut bij Juve - Ajax filterde snel door in Camp Nou, al was het maar omdat de nieuwe tussenstand op het scorebord werd getoond.

https://twitter.com/Robinho1986_/status/1118271835475447810

Het spel bij Barcelona - Man Utd lag tijdens de zeventigste minuut net eventjes stil omdat er werd gewisseld, waardoor je het geluid op de tribunes nog mooier hoort toenemen. Kun je je voorstellen dat wij in de Johan Cruijff Arena juichen wanneer Barcelona scoort? Nee toch zeker! Blijkbaar kan het andersom wel.

De filmpjes van het gejuich van Barcelona vanwege een doelpunt van Ajax vonden hun weg naar het wereldwijde web en dat was voor ons dan weer reden om dit bericht te tikken. We willen graag zoveel mogelijk Ajacieden deelgenoot maken van hetgeen er gebeurde, puur om de avond nog specialer te maken.

https://twitter.com/_abenedicto/status/1118250244188274688

Misschien speelde het een klein beetje mee dat Ajax erin slaagde om Cristiano Ronaldo pijn te doen. We hoeven verder natuurlijk niet uit te leggen waarom, maar feit is dat de supporters van Barcelona erg content waren met een treffer van Ajax. Net als wijzelf natuurlijk!

En stel je nu eens voor dat Ajax en Barcelona samen de finale van de Champions League weten te halen. Pfoe, dat zou mooi worden!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >