Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Favoriete Ajacied

“Wij zijn gewoon eens benieuwd: welke speler van de huidige spelersgroep is jouw favoriete Ajacied?” Dat vraagt Ajax Life mij gisteren via twitter. Tja, poeh hee. Dat toontje ook, alsof het een hele makkelijke tussendoorvraag is.

27 maart 2019 - 11:21
blog-stoeltje-1200

In vorige seizoenen misschien. Nu niet. Is er een speler die ik dit seizoen níet als mijn favoriet heb gezien? En is er een speler die ik niet – al is het maar heel even – heb verafschuwd?

Gevoelsmatig schieten me bij de vraag wel drie spelers te binnen. Hakim, Onana en Nico. Bijzonder hoe bij de een de voornaam liefkozend klinkt en bij de ander juist de achternaam.

Wie vind jij veruit de beste Ajacied? Die vraag is simpel. Gedachteloos antwoord ik met Ziyech. Voor hem alleen al is elke gang naar het stadion de moeite waard.

Hij is de Suarez/Zlatan/Bergkamp van deze jaargang. In hun jaargangen waren zij ook automatisch mijn favoriet. Maar dit jaar ligt dat toch anders. Tijdens dit seizoen van hoop.

Want hoewel ik Hakim met zijn wat morsige uitstraling ook naast het veld enorm kan waarderen, er zijn meer opvallende, goede, spelers met prachtige karakters. Linksback Nico die doodleuk belangrijke Europese doelpunten maakt bijvoorbeeld. Om over zijn assists maar te zwijgen. En hij blijft ijzersterk verdedigen.

Ik zou Tagliafico ook met een gerust hart naar mijn niet startende auto laten kijken

Zoveel zelfvertrouwen straalt die jongen uit, dat als hij mijn loodgieter was, ik hem ook met een gerust hart naar mijn niet startende auto zou laten kijken. Ik weet zeker dat hij maar een blik op iets hoeft te werpen om het te maken.

Bij Onana hoef ik het niet eens over zijn keeperskwaliteiten te hebben. Voor hem zou ik al een kaartje voor de Kleine Komedie kopen. Zijn enthousiasme en toewijding werken ongetwijfeld op elk podium.

Maar wie is mijn favoriet? Opschieten, Ajax Life is benieuwd en wacht al een dag. Ja hallo zeg. Klaas Jan vind ik ook nog altijd geweldig, zelfs op de bank. Om Dusan kun je ook steeds minder heen. Voor Kasper (Kesper dus) heb ik ook nog altijd een zwak. Hem zou ik best willen noemen, al zou dat meer een aanmoediging zijn dan iets anders.

Daley en Donny zijn natuurlijk ook geweldig. Om over Matthijs en Frenkie maar te zwijgen. Toch is dit een categorie spelers die bij mij persoonlijk niet snel favoriet zullen worden. Ze hebben net te weinig rafelrandjes. Als ik denkbeeldige schoonmoeders te lovend hoor, word ik een beetje achterdochtig. Er moet toch ook iets schuren.

Sorry Ajax Life, ik ga er dit seizoen niet echt uitkomen. Niet op het veld. Er is dan maar een Ajacied die ik dan tot mijn favoriet kan bestempelen. De man die dit mengelmoesje van talent, enthousiasme, wereldklasse, chagrijn, cult en strijd tot een geheel moet maken. Erik ten Hag dus. Zet ‘m op zondag, coach.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >