Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Leden zien graag oefenduel Ajax op de Open Dag

Het SV Ajax Ledenpanel kreeg deze maand vragen over de Open Dag van de club, de traditionele eerste ontmoeting tussen supporters en de selectie. Er valt nog best wat winst te behalen bij dit evenement, zo blijkt.

25 maart 2019 - 15:03
Opendag1200-De-Brouwer
Wat vind je van de Open Dag, was de vraag. © De Brouwer

Uit de cijfers van ons negende onderzoek is op te maken dat vier op de vijf SV Ajaxleden de afgelopen drie jaar niet op de Open Dag is geweest. Ook loopt het bezoekersaantal langzaam terug. In 2016 ging nog 16 procent van de door ons ondervraagde leden, in 2018 was dat 10 procent.

Uiteraard is gevraagd naar de redenen niet naar deze zomerse Ajaxdag rond de Arena te komen. Iets meer dan de helft geeft aan dat de datum niet goed uitkomt in de agenda. Vaak is een groot deel van Nederland nog op vakantie, dus dat is een heel logische verklaring. Een derde van de ondervraagden vindt het programma niet interessant genoeg. Onder seizoenkaarthouders, die gewend zijn naar het stadion te komen, is dat zelfs 38 procent.

Dan is de hamvraag: wat zou voor jou wél een goede reden kunnen zijn om naar de Open dag te komen? Met stip op één staat een oefenwedstrijd van Ajax 1. Ook niet zo gek; je bent Ajacied, houdt van het voetbal en dan wil je na een Ajaxloze periode live de bekende en eventuele nieuwe helden in actie zien. Een deel van de bezoekers is zelfs bereid daar een kleine vergoeding voor te betalen.

Een open training wordt ook gewaardeerd. Denk dan wat ons betreft aan de tijden dat Ajaxtrainer Louis van Gaal daar tekst en uitleg bij gaf. Voor 15 procent van de leden is de Open Dag hoe dan ook geen uitje dat de moeite waard is om naar Amsterdam te komen.

Tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers per editie lopen natuurlijk ook SV Ajaxleden. Zij waarderen de Open Dag met een 7,3 en de belangrijkste reden van hun komst is ‘verbondenheid met de club’. Wat vinden zij vooral leuk? De podiumpresentatie (60 procent), de activiteiten van SV Ajax (even op de borst kloppen, 54 procent) en het kijkje langs het veld in de JC Arena (51 procent).

Minder goed vonden deze supporters de handtekeningensessie. Dat gold voor liefst de helft. Dat kan te maken hebben met de wachtrijen en dus het lage aantal krabbels en selfies dat je uiteindelijk kunt scoren.

De antwoorden en uitkomsten van dit onderzoek nemen we mee naar de overleggen met Ajax over de Open Dag. Alle leden die hebben meegedaan; dank voor jullie bijdrage!

SV Ajax doet op gezette tijden onderzoek onder haar panelleden. Het huidige panel telt momenteel zo’n tweeduizend leden. Kijk ook op svajaxledenpanel.nl.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >