Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Defensieve zorgen bij Real Madrid in aanloop naar return

Bij gebrek aan Ajax - PEC richten we ons vizier gewoon alvast op het aanstaande Europese potje. Geen probleem, doen we gewoon. Net zo gemakkelijk. We spotten interessante zaken, want Real Madrid kampt met wat defensieve zorgen.

01 maart 2019 - 13:48
zorgenrealcar
Hoe duur komt Ramos en Real deze gele kaart te staan? © Pro Shots

Zoals we weten, mist Sergio Ramos de terugwedstrijd. Ramos stond in de Johan Cruijff Arena als een beest te verdedigen, maar pakte een gele kaart en is geschorst. De Uefa verdubbelde zijn uitsluiting omdat hij die kaart expres pakte, al gaat Real nog in beroep.

Je kunt soms niet goed overzien welke gevolgen een actie drie weken later kan hebben. De gevolgen kunnen best eens nadelig zijn voor Real, dat midweeks Raphaël Varane zag wegvallen. De Fransman liep tegen FC Barcelona (0-3) een knieblessure op.

Het kan gebeuren dat Real het dus zonder Ramos en Varane moet stellen. Niet dat er verder niets overblijft, maar Ramos en Varane behoren tot de buitencategorie en dat biedt weer wat hoop voor de terugwedstrijd, waarin Ajax een achterstand van 1-2 ongedaan moet zien te maken.

Real kan het zaterdag ook niet bepaald rustig aan doen. Terwijl de Ajacieden door de KNVB rust wordt gegund – PEC komt op een later moment op bezoek in Amsterdam – treedt ‘de Koninklijke’ opnieuw aan tegen Barcelona. Als er wordt verloren, is de titel definitief uit zicht.

Het bekeravontuur is al ten einde en dan blijft slechts de Champions League over als podium waarop Real kan schitteren. Dat schitteren zal ook moeten, want een club met de status van Real wil niet begin maart al voor spek en bonen voetballen.

Er wordt daarom in Spanje zelfs rekening gehouden met een scenario dat Real tijdens El Clásico spelers spaart. Lees dit artikel in El Mundo Deportivo maar. Dit alles met het oog op de tweede ontmoeting met Ajax, die echt tot een goed einde moet worden gebracht.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >