Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag vindt dubbel tellende uitgoals wel charme hebben

We moeten maar zien of de tweestrijd tussen Ajax en Real Madrid wordt beslist door uitdoelpunten. We moeten maar zien of Ajax er in de toekomst überhaupt nog eens mee te maken krijgt. Erik ten Hag hoopt van wel.

12 februari 2019 - 16:54
tenhaguitgoalscar
Wat Ten Hag betreft mogen uitgoals dubbel blijven tellen. © Pro Shots

Er wordt bij de Uefa over nagedacht om de regels van de knockout-fase van de Europese toernooien een beetje op te schudden. Het kan best gebeuren dat uitdoelpunten in het vervolg niet meer dubbel tellen bij een gelijke stand, maar dat een verlenging volgt.

“Ik vind het wel zijn charme hebben dat een uitgoal dubbel kan tellen. Die regel is er altijd geweest om positief voetbal te stimuleren. Ploegen die tijdens een uitduel willen scoren, zullen aanvallend iets moeten ondernemen,” reageert Ten Hag op een vraag van Ajax Life.

“De dubbel tellende uitdoelpunten vormen voor mij echt de charme van de knockout-fase,” vervolgt de trainer met iets stevigere taal. Als Ten Hag het voor het zeggen heeft bij de Uefa, kiest hij dan ook voor een compromis. “Ik zou er wel over nadenken om het in de verlenging af te schaffen. Dat is niet helemaal fair voor de thuisspelende ploeg.”

De precieze stand van zaken op de burelen van de Uefa blijft een beetje onduidelijk. We weten dat dubbel tellende uitdoelpunten vorige week een agendapunt waren op een vergadering voor stropdassen, maar knopen werden nog niet doorgehakt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >