Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag baalt dat Veltman geen ritme mag opdoen bij Jong Ajax

Erik ten Hag vindt het jammer dat een speler als Joël Veltman - die terug is van een langdurige blessure - geen wedstrijdritme kan opdoen via Jong Ajax. De regels staan dit niet toe.

08 februari 2019 - 14:05
veltman-pec-1200
Veltman deed afgelopen week ritme op in een oefenduel met PEC. © Ajax Images

De trainer stelt dat spijtig te vinden om de doodeenvoudige reden dat het voor Veltman knap lastig wordt om zijn wedstrijdritme te hervinden. En precies dat is wat de verdediger volgens zijn trainer nodig heeft.

Beloftenelftallen mogen alleen spelers van 23 jaar of jonger gebruiken en Veltman komt met zijn 27 jaar dus niet in aanmerking om ritme op te doen in het elftal van Michael Reiziger.

Ten Hag vindt dat spelers die langdurig geblesseerd zijn uit moeten mogen komen voor de Jong-elftallen. “Dat vind ik wel, ja. Het is namelijk in het belang van het Nederlandse voetbal. Veltman is een potentieel international. Dan moet je een speler die er zo lang uit is geweest één, twee of drie wedstrijden de kans geven.”

Veltman kwam eerder deze week wel in actie in een elftal vol reserves. Achter gesloten deuren werd tegen PEC Zwolle geoefend (4-1). De verdediger kwam als aanvoerder negentig minuten in actie.

Ten Hag: “We mogen hem niet in Jong Ajax opstellen, dus we proberen ook oefenwedstrijden zoals tegen PEC te organiseren. Maar ja, dat is toch wat lastig. Uiteindelijk zal het ook via wedstrijden om het echie moeten gaan.”

Veltman zit zaterdag wel bij de wedstrijdselectie, net als bij VVV-thuis (6-0). De Ajacied mocht toen warmlopen, maar tot een invalbeurt kwam het niet. Gevraagd naar eventuele speeltijd reageerde Ten Hag als volgt: “Als je op de bank zit, dan kun je ook spelen. In theorie zou je dan ook kunnen beginnen. Wat hij nodig heeft zijn wedstrijden.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >