Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajaxsupporters gaan tijdens ADO-uit demonstreren in Den Haag

De AFCA Supportersclub heeft het plan opgevat zondag een demonstratie te organiseren in Den Haag. Dit heeft alles te maken met het ontbreken van Ajacieden enkele kilometers verderop. Er zijn in het bezoekersvak van het Cars Jeans Stadion geen uitfans welkom.

19 februari 2019 - 13:59
uitfansado1200
DEN HAAG - 17-09-2017 , voetbal , Eredivisie , Cars Jeans Stadion , seizoen 2017 / 2018 , ADO Den Haag - Ajax 1-1 , uitvak gevuld met kinderen weer geen Ajax supporters

Er is de laatste tijd alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat Ajax en ADO Den Haag weer uitsupporters kunnen meenemen naar hun onderlinge wedstrijden, maar burgemeester Pauline Krikke zette hier een streep door.

Opnieuw wordt de boel niet gedwarsboomd in Amsterdam, maar elders. De AFCA Supportersclub is niet van plan om zich hierbij neer te leggen. Daarom wordt zondag om 12.15 uur niet alleen afgetrapt, maar ook gedemonstreerd.

Er reizen 249 Ajacieden af naar Den Haag. Dit aantal is niet bij toeval tot stand gekomen, maar het heeft ermee te maken dat een groep van deze grootte slechts een demonstratie hoeft aan te kondigen en dan geen vergunning nodig heeft.

Het grappige is dat 249 Ajacieden ook ongeveer het aantal was dat eindelijk weer eens ADO-uit zou bijwonen. Zo’n beetje alle partijen waren hiermee akkoord, behalve de burgemeester. Vandaar dat de AFCA Supportersclub overgaat tot demonstreren.

Bij de demonstratie is ook een vertegenwoordiger van de Supportersvereniging Ajax aanwezig.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >