Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Zelfkritische Van de Beek wil afstandsschot verbeteren

Onze leden mochten in het nieuwe magazine Ajax Life een waar vragensalvo op Donny van de Beek afvuren. De 22-jarige middenvelder draaide daar zijn hand niet voor om en ging er eens goed voor zitten.

19 december 2019 - 16:46
vd-beek-1200
Van de Beek weet dat hij vaak een gekke bek trekt tijdens wedstrijden, haha! © Pro Shots

Kwamen er veel vragen binnen voor Van de Beek? Oh jazeker! De Ajacied is populair en dat hebben we geweten. Het was daarom een hele klus om de leukste vragen uit te kiezen, maar daar zijn we natuurlijk wel in geslaagd. Het leverde ook nog eens leuke antwoorden op!

Zo wilde Mike Tijssen weten waar Van de Beek zichzelf graag in zou verbeteren om uiteindelijk die buitenlandse toptransfer af te kunnen dwingen. “Ik ben fysiek sterker, heb meer spiermassa, ben explosiever op de eerste meters en loop gemakkelijker,” somt Van de Beek de punten op waar duidelijk progressie is geboekt.

Maar wat kan er nog beter? Van de Beek weet het wel. “Er zijn genoeg aspecten die beter kunnen. Welke? Mijn afstandsschot, bijvoorbeeld. Ik heb een goede trap, maar ben meer van de eindpass. Ik schiet te weinig vanaf de rand van het strafschopgebied.”

Wat we ook vaak zien bij Van de Beek is zijn open mond bij het geven van een pass of een doelpoging. Het was Thomas Pels ook niet ontgaan en hij vroeg de Ajacied naar het waarom achter al die gekke bekken.

“Ja, dat is een trekje van me,” stelt Van de Beek zelfbewust. “Ik heb vaak mijn mond open met acties of als ik op doel schiet. Dat gaat vanzelf. Het is een vorm van gedrevenheid. Uit tegen Tottenham Hotspur wist ik dat die bal erin ging en was ik eigenlijk al aan het juichen.”

Wil je het hele vragenvuur met Van de Beek lezen? Pak dan ons nieuwe magazine Ajax Life er snel bij. Vanaf vrijdag 20 december valt deze bij onze leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare op de deurmat.

Het magazine Ajax Life ook ontvangen? Zoals Erik ten Hag wellicht zou zeggen: "Je moet je mond houden en je aansluiten!"

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >