Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Wel twee Ajacieden, maar geen Ziyech bij beste dertig voetballers ter wereld

Donny van de Beek op de rode loper, zie je het voor je? Nou, het is gewoon waarheid. Met Van de Beek en Dusan Tadic beschikt het huidige Ajax over twee van de beste dertig voetballer ter wereld, maar gek genoeg ontbreekt Hakim Ziyech in de bovenste regionen van het algemeen klassement.

02 december 2019 - 21:04
top30zonderziyechcar
Gelukkig krijgt Ziyech bij Ajax de waardering die hij verdient! © Pro Shots

Er is maandag een chique feestje gaande in Parijs, waar de Gouden Bal wordt uitgereikt. Er was een kwartet (oud-)Ajacieden in de race, maar er gaat geen Gouden Bal mee terug naar Amsterdam, Barcelona of Turijn.

Naast Van de Beek en Tadic gooien Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt nog hogere ogen. Frenkie de Jong is op de 11e plaats de hoogste voetballer in de rangschikking met duidelijke connecties met Ajax, gevolgd door Matthijs de Ligt op plek 15, Tadic als 20ste en Van de Beek als nummer 28.

We weten niet of De Ligt een schoorsteenmantel heeft, maar zo ja dan heeft hij ruimte voor de Kopa Trophy die mee naar huis gaat. De verdediger werd naar voren geroepen om te worden gelauwerd als beste jongeling. Dit ligt een beetje in lijn met zijn eerdere uitverkiezing tot 'Golden Boy'.

Ook modekoning Andre Onana is van de partij in Parijs. De Kameroener heeft een nominatie klemvast in de categorie 'beste doelman van de wereld', maar weet je wat het gekke is? Ziyech zit 'gewoon' thuis. In tegenstelling tot diverse andere spelers met een Ajaxconnectie was er voor de spelmaker geen plekje bij de eerste dertig.

Wij snappen daar ondanks de heftige concurrentie dus helemaal niets van...

https://twitter.com/AFCAjax/status/1201578997513097218

https://twitter.com/francefootball/status/1201588721772048384

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >