Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar spreekt ambitie uit: ‘Willen een Europese topclub worden’

In december blikt de directie van Ajax logischerwijs terug op de voorgaande elf maanden, maar daarnaast wordt er ook vooruit gekeken en worden er ambities uitgesproken. Zo wil algemeen directeur Edwin van der Sar op langere termijn een Europese topclub worden.

28 december 2019 - 14:48

Van der Sar is inmiddels alweer drie jaar algemeen directeur van Ajax. Het is een rol waar de sterkeeper door de jaren heen in is geroeid. “Ik denk nu als directeur veel groter dan toentertijd als speler. Het gaat niet alleen om de drie punten, maar ook om het toekomstperspectief, je begroting en de stappen die je met de club wil maken,” analyseert de oud-speler in het eindejaarsinterview met AjaxTV.

Van der Sar heeft het naar zijn zin in zijn huidige rol. Hij erkent dat er ook wel eens fouten zijn gemaakt, maar stelt ook dat hij als directeur mooie kansen heeft gehad. “Tuurlijk hoort er gezeik bij, maar er horen ook hele mooie momenten bij. Het voelt lekker om beslissingen te kunnen nemen en te zorgen dat we met de club vooruit gaan.”

De voormalig keeper ziet nog genoeg uitdagingen bij Ajax en heeft op korte termijn dus geen reden om te vertrekken. Van der Sar verlengde onlangs dan ook zijn contract met vier jaar en ligt nu tot 2024 vast. “Uiteindelijk wil ik hier wel een keer weg om iets anders te gaan doen, maar ik denk dat de club eerst naar een steady niveau moet.”

“Een niveau waar we voor een langere periode op kunnen blijven. Het gaat nu nog een beetje op en neer, maar we moeten de stap die we naar boven hebben gemaakt vast zien te houden. We willen een Europese topclub worden die met grote regelmaat goede prestaties haalt,” sluit Van der Sar af.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >