Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Trotse Ten Hag kijkt na afsluiter in stijl alweer uit naar 2020

Soms tref je een opponent op een in alle opzichten gelegen moment. Ajax kon na de moeizame decemberserie wel een swingend eindresultaat gebruiken om het kalenderjaar mee af te sluiten en het armetierige ADO Den Haag bleek een ideale prooi.

22 december 2019 - 17:01
reactiehag1920ajaadocar
Ten Hag stond een groot deel van de eerste helft aan de zijlijn. © Pro Shots

En dus beloonden de Ajacieden zichzelf behalve met een 6-1-zege ook met een goed gevoel om de winterstop mee in te gaan. Nu is het tijd de accu's op te laden, waar ook ter wereld. Tijd om stil te staan bij een absurd jaar. Een jaar waarin een heel nieuwe generatie voetballiefhebbers de club in het hart sloot.

Voor een trainer die voetbal ademt en leeft is de winterstop ook een moment om even stil te staan bij de prestaties. “Er is een einde gekomen aan een heel mooi jaar, maar ik kijk met plezier alweer vooruit naar de grote uitdagingen. Hier kunnen we nu kort van genieten, maar daarna moet de blik weer snel op vooruit”, stelde Ten Hag op zijn laatste persconferentie van 2019.

Koploper in de eredivisie, net niet bij de laatste zestien in de Champions League en door in de KNVB-beker. Bovendien scoorde zijn elftal tien treffers in de laatste twee duels, zei het tegen de mindere goden van de ere- en eerste divisie. “We hebben het jaar in stijl afgesloten. We hadden een slechte week, maar pakten het in de slotweek goed op. Je ziet duidelijk het perspectief van de selectie in de breedte. Daar heb ik van genoten en de fans ook, denk ik.”

Met de lichte klachten, blessures en serieuze afwezigheid van spelers als Quincy Promes, Zakaria Labyad, David Neres en Daley Blind ontstond er ruimte voor de youngsters, zoals Ten Hag ze noemt. “Een aantal van hen komt in het elftal en vormt aan de hand van meer ervaren spelers een team in de afgelopen twee duels. Ze hebben onze ideeën over voetbal goed omgezet. Dat vond ik schitterend om te zien. Natuurlijk weten we dat er verbeterpunten zijn, maar perspectief is er zeker.”

De 'uitdagingen' die Ten Hag voor 2020 ziet, hangen voor een deel ook af van de leegloop in de ziekenboeg. “Daar kan ik nu nog niets zinnigs over zeggen. Of we iets gaan doen in de winterstop? Dat sluit ik niet uit, maar ik zeg niet dat we iets gaan doen. Wintertransfers zijn niet gemakkelijk. Clubs wil hun beste spelers niet laten vertrekken.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >