Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags elf: hoe krijg jij diepte in het spel tegen AZ?

De druk staat er na twee verliespartijen plots behoorlijk op bij Ajax. En precies op dat moment moet de ploeg op bezoek bij AZ, de nummer twee van de eredivisie. Is dat lastig of juist hartstikke fijn? En hoe krijg jij Ajax weer aan het scoren in Alkmaar? We zijn benieuwd welke adviezen jij op dit punt hebt voor Erik ten Hag.

13 december 2019 - 15:46
ten-hags-elf-1200-az
Lang nam de wedstrijdbal mee na Twente-uit, maar had het erna lastig. © Ajax Images

Adviezen kunnen handig zijn, want de trainer stelt diepte in het Ajaxspel te missen. De absentie van David Neres kon nog worden opgevangen, maar nu Quincy Promes ook in de lappenmand zit, blijkt de spoeling vrij dun. Promes is er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet bij in Alkmaar en ook Zakaria Labyad ligt eruit.

Dus wat te doen? Noa Lang deed het leuk tegen FC Twente, maar de jongeling kon vervolgens geen potten breken thuis tegen Willem II (0-2) en Valencia (0-1). Ajax wist in beide duels zelfs niet te scoren en juist daarin was de ploeg onderweg om records te verbreken. "Dan moeten anderen maar scoren," stelde Ten Hag in aanloop naar AZ-uit. Maar wie?

Klaas Jan Huntelaar zit al een poosje op scoren, maar werd tegen Willem II amper in stelling gebracht, dus ja... Ook tegen de Tilburgers ontbrak de diepte in het spel. Diepte die Ten Hag graag in Alkmaar weer terugziet, maar welke bezetting op het veld is daar voor nodig? Weet jij het? Ja? Mooi, want dan zijn we nieuwsgierig naar jouw oplossing. 

Met welke basiself denk jij een driepunter te kunnen scoren in het stadion zonder dak? Je kunt jouw optimale basisformatie - net als Tim hieronder - samenstellen in onze app. Tim kiest er bijvoorbeeld voor Sergiño Dest op de rechterflank te posteren. Wil jij jouw opstelling maken en delen? Zet dan snel onze app op je mobieltje!

Ga naar het tabblad ‘de tribune’ en selecteer AZ - Ajax om daarna elf spelers richting de juiste positie te slepen en de tactiek te bepalen. Als je klaar bent, dan is het een kwestie van je opstelling delen via sociale media voorzien van het label #tenhagself.

Wie weet kijkt Ten Hag wel mee!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >