Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet Ajax fouten maken die niet te verdedigen zijn

Erik ten Hag blikte na de karaktervolle comeback van zijn ploeg toch met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Een uitslag van 2-5 op bezoek bij FC Twente is netjes, maar het scorebord vertelt in dit geval niet het complete verhaal.

01 december 2019 - 18:40
hagtwenteuitstartcar
Ten Hag zag Ajax de rug rechten en deelt een compliment uit. © Pro Shots

“Ik denk dat het publiek een geweldige wedstrijd heeft gezien, met alles erop en eraan en met fouten van ons waardoor we in het begin op achterstand kwamen. Als je zulke fouten maakt, is daar niet tegen te verdedigen. Dan kan het hier heel lastig worden, weet ik uit eigen ervaring,” vertelde Ten Hag in zijn korte analyse. Even eerder was de trainer toch tevreden aangeschoven.

Mede dankzij de aansluitingstreffer van Noa Lang kort voor rust werd het na de thee eigenlijk niet meer lastig. Ajax maakte snel gelijk en toonde zich slagvaardiger dan de opponent. De beste kansen waren voor de bezoekers. “Ik moet mijn ploeg een compliment geven. Hoe ze de rug rechtten, hoe ze de rust bewaarden en hoe we de goals maakten. Uiteindelijk een mooie comeback naar 5-2.”

En dus zat Ten Hag met een goed gevoel op zijn praatstoel. “We hebben het niet vaak meegemaakt dat we met 2-0 achterstaan, maar er zit gewoon karakter in deze ploeg. Ze hebben dat uitstekend gedaan. De goal voor rust was belangrijk. Het besef zat erin, de urgentie hebben ze en in de rust konden we de puntjes op de i zetten.”

Uiteraard had hij mooie woorden voor basisdebutant Noa Lang. “Je moet het podium verdienen om het te laten zien. Noa heeft in de afgelopen maanden stappen gemaakt. Hij heeft meer diepgang, snelheid met en zonder de bal en geleerd om variabeler te spelen.”

“Hij heeft sprongen gemaakt. Dat zie je terug in zijn rendement. Leren omgaan met teleurstelling. Ik denk dat Noa het allemaal wat bewuster ondergaat en dat hij volwassener is geworden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >