Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag verklaart uitbrander voor Lang: 'Hij moet zijn mond houden'

De ene keer is een voorval binnen de lijnen duidelijker dan de andere keer. Als er iets duidelijk bleek tijdens Telstar-uit was het wel dat Noa Lang de wind van voren kreeg. De linksvoor van dienst kreeg een stevige verbale uitbrander van Erik ten Hag, die niet blij was met zijn gedrag.

19 december 2019 - 08:23
uitbranderlangcar
Lang moet zorgen dat hij vaker op de goede plek staat. © Pro Shots

Lang deed afgezien van een intikkertje bij de 0-1 weinig goed in de eerste helft van het bekerduel met Telstar, maar in de 37ste minuut leek toch vooral Dusan Tadic in de fout te gaan. De slechte pass van de aanvoerder werd gevolgd door wat handgebaren van de Serviër, waar Lang het zijne van dacht.

Ten Hag dacht er op zijn beurt ook het zijne van, steunde zijn aanvoerder en gaf Lang een verbale draai om de oren. En niet te zuinig ook. De camera's pikten de uitbarsting van de trainer woord voor woord op en vandaar dat er naderhand aanvullende vragen werden gesteld. Je kon het simpelweg niet missen.

“Jij hebt het zelf toch ook gezien: dan hoef je er toch niet naar te vragen,” reageert Ten Hag tijdens het nababbelen met onder meer Ajax Life. Maar wij kunnen na Telstar-uit (3-4) niet zomaar invullen waarom de trainer boos werd. Na enig doorvragen volgt er gelukkig alsnog tekst en uitleg.

“Noa had diep moeten gaan en werd gecorrigeerd door Tadic. Daar heeft hij daarna commentaar op. Als leider van het proces moet ik de hiërarchie bewaken. Het is onze wedstrijd, niet Noa's wedstrijd. Er wordt van Noa verwacht dat hij diep gaat. Als hij daar op wordt gewezen, hoeft het nog niet eens te zijn dat Tadic gelijk heeft. Nee, Dusan is de aanvoerder en hij moet zijn mond houden.”

“Noa moet het op dat moment accepteren. Het kan best een verkeerd inzicht zijn bij Dusan, maar het spel gaat door en dus wil ik op dat moment geen discussie. We kunnen het er later altijd nog over hebben,” heldert de trainer het achterliggende hoe en waarom op.

Ten Hag omschreef de voetballende keuzes van Lang als wisselend, maar toonde zich wel content over het optreden van Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp. Ook dit duo speelde absoluut geen wereldpot, al werd volgens de trainer voldaan aan de verwachtingen.

“Gravenberch heeft heel goed gespeeld in de rol die we voor hem hadden bedacht. Hij moest het spel vormgeven van achteruit, linken noem ik dat. Ryan was rustig aan de bal. Hij vond de goede oplossingen en was verdedigend ook goed, denk ik. Ekkelenkamp heeft het ook goed gedaan met zijn loopacties, verdedigende werk en gescoord, prima.”

https://twitter.com/FOXSportsnl/status/1207363199139536900

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >