Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag schrikt van start Ajax: 'Paar spelers waren vet onder de grens'

Het kwam uiteindelijk allemaal goed. De eerste twintig minuten van Ajax op bezoek bij FC Twente waren echter niet best. Om niet te zeggen: zeer slecht. “Een aantal spelers waren dik vet onder de grens,” aldus Erik ten Hag, die op het punt stond om Noussair Mazraoui te wisselen.

02 december 2019 - 10:59
hagdikvetcar
Het lijkt erop dat Mazraoui geen leuke nabespreking tegemoet gaat... © Pro Shots

Het lijkt dit seizoen wel alles of niets met Mazraoui, die goede optredens afwisselt met blessures en geflirt met rode kaarten. Het is wel duidelijk in welke categorie Twente-uit valt, als je wedstrijden indeelt op basis van plus en min.

Ten Hag noemde later niet direct namen, maar het was duidelijk dat het optreden van Mazraoui de trainer nogal stoorde. De rechtsback verstuurde dan ook maar liefst 17 keer een verkeerde pass, terwijl hij in totaal 21 keer balverlies leed. Uit één van die slechte beurten kwam de 2-0 voort.

“Als we op die plekken van het veld, zo vroeg in de opbouw, balverlies lijden, dan wordt het heel moeilijk dat nog te verdedigen. Twente was effectief en strafte onze fouten af, maar dit mag ons niet overkomen. Het was ongeconcentreerd, ongedisciplineerd... Geef er maar een naam aan,” analyseerde Ten Hag bij de NOS.

De trainer reageerde door Sergiño Dest halverwege de eerste helft al aan het warmlopen te sturen, maar er moest noodgedwongen een andere wissel worden doorgevoerd. Quincy Promes kon niet verder vanwege een onwillige kuit. Het vormde een gelukje voor Mazraoui, die mocht blijven staan.

“Wij speelden heel slecht. Een paar spelers waren dik vet onder de grens. Dat kan niet. Wij hebben een andere eis bij Ajax. Ik had ook gewisseld, ware het niet dat Promes uitviel,” vervolgt Ten Hag nog steeds zonder het noemen van namen. Ook zonder iemand aan te wijzen, weten we genoeg.

Met de gretige Klaas Jan Huntelaar voorin en Noa Lang vanaf de rechterflank kwam Ajax steeds beter in zijn spel, waarna Twente alsnog op een dikke nederlaag (2-5) werd getrakteerd. “Ik weet dat het kan spoken in Enschede. Het stadion kan veel met spelers doen, maar ik heb vertrouwen in mijn selectie. Mijn spelers bewaren de rust. En nog in de eerste helft viel de aansluitingstreffer.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >