Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag na domper tegen AZ: 'Niemand komt zonder kras aan de finish'

Ajax lijkt de winterstop goed te kunnen gebruiken. Na de derde opeenvolgende nederlaag, ditmaal in de kraker tegen titelconcurrent AZ (1-0), is het goede gevoel momenteel even ver te zoeken. “We weten dat we beter kunnen,” blikte Erik ten Hag indirect al vooruit naar de tweede seizoenshelft.

15 december 2019 - 21:24
hag1920azuitcar
Als Ten Hag naast zich kijkt, ziet hij AZ als mede-koploper. © Pro Shots

Ten Hag erkende dat dat de topper tussen de koploper en naaste uitdager niet bol stond van sprankelend spel. “Dit was een topwedstrijd. Intens, maar geen goed voetbal van beide kanten. Maar we hebben elkaar wel uitgedaagd en de spelers zaten er bovenop.”

“Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar. Ik zag weinig kansen over en weer,” zo oordeelde de succestrainer van Ajax.

“Als ik kansen moet noteren, dan zag ik een grote voor Donny van de Beek, Veltman, Huntelaar en een bal op de paal. AZ kreeg ook mogelijkheden met Boadu in de scherpe counter, dat konden we op het laatste moment verijdelen.”

Na de eerdere 0-2-nederlaag tegen Willem II en het 0-1-verlies tegen Valencia bleef de trainer ogenschijnlijk kalm richting de toekomst. “We weten dat we beter kunnen en dat het tegenzit. Zeker ook qua personele bezetting.”

“Dit is een hele slechte fase, maar zonder kras komt niemand aan de finish. We moeten de weg omhoog vinden naar het voetbal dat we tot voor kort speelden.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >