Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag en teamgenoten opgelucht: 'Het gaat goed met Daley'

Het bezoek van Daley Blind aan de Johan Cruijff Arena heeft iedereen goed gedaan, maar Erik ten Hag en de spelers in voorbereiding op Ajax - ADO Den Haag in het bijzonder. Dit verklapte Ten Hag nadat er een eindstand van 6-1 op het bord was verschenen. De ergste schrik is weggenomen.

22 december 2019 - 18:08
hagblindajaadocar
De zeventiende minuut van Ajax - ADO was er eentje om kippenvel van te krijgen. © Pro Shots

Er was de afgelopen week veel onzekerheid over de gezondheid van Blind. Zo'n beetje het laatste dat we meekregen was dat de verdediger tijdens Valencia-thuis (0-1) plotseling werd geplaagd door duizeligheid, waarna hij de uitwedstrijd tegen AZ (1-0) moest laten schieten.

Er verschenen toch wel wat enge verhalen, maar Ajax kon niet meer delen dan dat er aanvullende onderzoeken zouden volgen. Hieruit kwam naar voren dat Blind kampt met een ontsteking aan de hartspier. Er is zelfs voor de zekerheid onderhuids een kastje ingebracht dat eventueel kan ingrijpen.

“Natuurlijk schrik je op het moment dat zoiets gebeurt. En zeker als je een beetje afweet van de ins en outs. Dan gaan je eerste gedachten naar de gezondheid van de speler,” aldus Ten Hag tijdens zijn perspraatje na het afsluiten van de eerste seizoenshelft.

“Daley staat heel dicht bij ons en er is sprake van binding. Het is vreselijk. Daley was vanmorgen op de club en we hebben allemaal kunnen zien dat het goed met hem gaat. Daley heeft gezegd dat hij er in januari snel weer bij wil zijn, maar of dat mogelijk is, zullen we moeten afwachten...”

Of het haalbare kaart blijkt voor Blind om in januari 2020 alweer aan voetballen te denken? Dat zal moeten blijken. Het is onwijs lastig inschatten en het is zelfs kwalijk dat er allerlei cardiologen in de media hardop tegen elkaar opbieden hoe lang de Ajacied exact aan de kant zal moeten blijven.

Voor nu is het belangrijkste dat het goed gaat met Blind en dat hij dit ook aan zijn teamgenoten kon tonen, want de schrik zat er onder de Ajacieden goed in. “Natuurlijk is er impact,” erkent Ten Hag. “Daley is iemand met wie wij dagelijks werken en hij is onze vriend. De blik was gericht op de gezondheid van Daley en dan wordt voetbal ineens relatief.”

“Het gaat hartstikke goed met hem. Daley was aanwezig en voelt zich goed, het was fijn om hem de jongens succes te zien wensen en het heeft ook geholpen. Als zoiets gebeurt en er eerst onzekerheid heerst, dan is dat niet prettig. Gezondheid gaat boven alles, dus natuurlijk schrik je.”

https://twitter.com/vanpogototpopo/status/1208713192194617344

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >