Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag eist dat Ajacieden 'aan' blijven staan bij hoekschoppen

Zo krijg je een halfjaar lang geen enkel doelpunt tegen uit een corner en zo is het in vier dagen tijd maar liefst drie keer raak. Nee, Ajax is duidelijk even zichzelf niet. Dat bleek ook tijdens Telstar-uit. Erik ten Hag onderstreept dit en noemt het hoge aantal tegentreffers uit hoekschoppen onacceptabel.

19 december 2019 - 07:56
hagtelajacar
Schuurs zal iets moeten verzinnen om corners beter te bestrijden. © Pro Shots

“Je mag je concentratie niet verliezen en je moet 'aan' blijven staan. Switch off is onmogelijk in het voetbal. Nee, het gaat niet om de organisatie. Je moet gewoon je man dekken. Zo simpel is het. Ja, we spelen met een andere defensie, maar dat zijn allemaal geen excuses,” aldus Ten Hag tegenover onder meer Ajax Life.

De trainer doet zijn verhaal na de moeizame bekerwinst op Telstar (3-4), waarmee een plekje bij de laatste zestien van het toernooi werd afgedwongen. Ten Hag is vrij mild als het aankomt op het algemene spelbeeld, maar het indutten bij corners valt bij hem duidelijk verkeerd.

“Kijk, profvoetbal is overleven. Het is jij of ik en dat komt bij spelhervattingen heel duidelijk naar voren. Je kunt je niet zo in de luren laten leggen. Daar moet je je bewust van zijn. We maken het onszelf moeilijk. In vier dagen tijd drie doelpunten tegen uit corners... Dat is onacceptabel, dat mag niet.”

De trainer is van mening dat Ajax zichzelf bijna in de vingers sneed op bezoek in Velsen-Zuid, waar een dapper Telstar deed wat het kon en een slotoffensiefje nog bijna beloond zag worden. “Dit zijn lastige wedstrijden, zeker tijdens de fase waar wij in zitten, maar vorig seizoen tegen Roda JC hadden we penalty's nodig. Wat dat betreft ging het nu beter,” bekijkt Ten Hag het weer positief.

“We doen onszelf bijna tekort, want we maken vier geweldige doelpunten. Echte teamgoals. Ook precies volgens het plan dat we hadden, waarin de backs een grote rol zouden gaan spelen. Het was mooi om te zien dat Sergiño Dest precies zoals bedacht twee keer scoorde.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >