Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Teleurgesteld Ajax waarschijnlijk zonder Promes naar AZ-uit

Het mag duidelijk zijn dat AZ - Ajax van zondag een dikke kraker belooft te worden. Een kraker die voor Quincy Promes te vroeg lijkt te komen, terwijl de teleurstelling van Valencia-thuis een plek moet krijgen.

13 december 2019 - 13:32
promes-12003
Zonder Promes en Neres mist Ajax diepte, stelt Ten Hag. © Pro Shots

Natuurlijk was het één van de eerste vragen die Erik ten Hag kreeg voorgelegd tijdens de persbabbel in aanloop naar de eredivisietopper: kan Promes spelen? “Ik kan niet met honderd procent zekerheid zeggen dat hij er niet bij is, maar veel hoop heb ik er niet op,” klonk het somber uit de mond van Ten Hag.

De absentie van Promes – na eerder al die van Neres – blijkt een fikse aderlating, want Ajax scoorde bijzonder gemakkelijk met Promes in de gelederen. Inmiddels verloor de ploeg tweemaal achtereen en kwam het in beide wedstrijden niet tot scoren.

Ten Hag onderkent dat dit een probleem is. “We hebben nu te weinig diepte in ons spel en daarom scoren we moeilijk,” stelde hij als oorzaak. “Het is aan ons om daar een andere weg in te vinden. Dan moeten anderen maar scoren.”

De trainer maakte zich verder niet druk over de hele discussie over waar AZ - Ajax gespeeld zou worden en wanneer. Dit alles gezien de dakproblemen van het Afas Stadion. “We waren er geen partij in en bepalen niet waar we spelen. Dat is aan AZ.” 

Volgens Ten Hag was het na de Champions League-eliminatie wel even lastig om alle scherven bijeen te vegen. “De spelers en ikzelf waren heel teleurgesteld, maar we moeten verder. Je moet die mentale weerbaarheid hebben als topvoetballer. De één kan dat beter dan de ander. Je kunt er alleen lessen uit trekken, maar verder kun je er niks meer aan veranderen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >