Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: New Kids Nitro

Ergens pas ik helemaal niet bij Ajax. Niet eens als supporter. Ik was als leraar van het type dat de uren naar de kerstvakantie het liefst aftelt met een film. Een makkelijke. Voor de vorm gaf ik er een opdracht bij. Puur zodat die pubers niet teveel gaan klooien.

22 december 2019 - 21:29
stoeltje631920ajaadocar
New Kids Nitro en Immers. Die link is snel gelegd, toch? © Pro Shots

Niet Ajax. Dat wringt er in het laatste potje van het kalenderjaar nog even alles uit. Met een veredeld tweede natuurlijk, dus met voldoende spelers die wat te bewijzen hebben. Toch geweldig dat het zó uitpakt.

Met ADO als tegenstander was het natuurlijk geen heel diepzinnige film, om bij de metafoor te blijven. Flodder of New Kids misschien. Zonder Immers en Beugelsdijk niet eens de originele films. Hooguit sequels als In Amerika of Nitro. Desalniettemin eredivisie en juist vertoningen waarbij leerlingen heel vervelend melig kunnen worden.

Ik denk dat passanten op de Arena Boulevard de uitslag niet konden lezen van veel gezichten

Niet Ajax, tot de laatste minuut scherp. Zelfs toen de trainer de vedetten al op vakantie had gestuurd. Het fanatisme werd juist overduidelijk in de extra tijd. Kaarten, chaos, Onana die een speler even om de as draait en een penalty tegen. Hier kwam ik mezelf tegen.

Ik begreep die drukte namelijk niet. Vermakelijk, dat wel. Ik had er best wat popcorn bij willen hebben. Om me heen begonnen mensen echter te schreeuwen en te doen. Alsof er groot onrecht plaatsvond. Alsof er nu punten verloren zouden gaan. Het scorebord zei 6-0. Spelers en supporters zeiden alleen iets heel anders. Ik was gevoelsmatig even heel ergens anders.

Er werd in het trappenhuis naar beneden door een enkeling flink gescholden. Het scorebord gleed nog verder weg. Ik denk dat toevallige passanten op de Arena Boulevard de uitslag niet konden lezen van veel gezichten.

Het was een rare decembermaand voor Ajax. Ik heb zo'n vermoeden dat het weer goed gaat komen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >