Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoeltje 63: Boycot

Mooi dat de Ajaxselectie zo begaan is met het wel en wee van Willem II-supporters. De boycot van de fanatiekste Tilburgers leek aanvankelijk wat averechts te werken, aangezien er daardoor nog meer Ajaxsupporters zaten. Ten Hag en de zijnen voelden de meestal meereizende Brabanders echter haarscherp aan en besloten ze te steunen. Door compleet te choken.

07 december 2019 - 09:35
stoeltje1920ajawilcar
Ajax kan leren van de scherpte van Willem II. Ook voor het doel. © Pro Shots

Dat zal de autoriteiten leren. Zelf niet scoren, dan komt die oorverdovende stilte na hun doelpunten extra hard aan. Haha. Nu heeft iedereen volop kunnen ervaren hoe dat is, een wedstrijd zonder supporters van het winnende team. Er klopt dan iets niet.

Willem II speelde erg goed. Scherp vooral. Daar kan Ajax, voor dinsdag, wat van leren. Het is te hopen dat de spelers een beetje – arrogant – aan het pielen waren. Aan het finetunen. Op zoek naar de ondergrens.

Tot deze vrijdag was het eredivisieseizoen nog niet bepaald spannend. Wie weet was de instructie vanuit de kleedkamer dat ze vooral moesten kijken hoe nonchalant en ongeïnspireerd ze konden spelen. Gevaarlijk, maar leerzaam. Je weet dan hoe je in niet-Champions League-potjes zo min mogelijk energie kan gebruiken.

Een wedstrijd zonder supporters van het winnende team. Er klopt dan iets niet.

Ik wil de tegenstander overigens niets te kort doen. Zoals ik al zei, Willem II speelde uitstekend. Voor de wedstrijd zei ik nog grappend dat het wel een wedstrijd tegen de nummer vier was, dus oppassen geblazen. Dit bleek wat uurtjes later dus helemaal geen grap.

Die misplaatste arrogantie spatte na de tweede goal ook van de tribunes. Er leken haast meer mensen weg te gaan dan er bleven zitten. Ergens was die offday misschien wel goed voor ons allemaal. Een realitycheck.

Dat Ajax zo goed is, deze seizoenshelft, is niet de normale gang van zaken. Dat gaat helemaal niet vanzelf. Hopelijk hebben we allemaal onze les geleerd en kunnen we het dinsdag weer herpakken.

Deze avond was meer dan terecht voor Willem II. En hun supporters.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >