Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sterke Schuurs baalt enorm van fataal moment in slotfase tegen AZ

Hoe sterk Perr Schuurs ook speelde in Alkmaar, in de slotfase liet hij Myron Boadu zomaar de beslissende 1-0 achter Andre Onana koppen. Door de nipte zege staat AZ nu samen met Ajax bovenaan in de eredivisie.

16 december 2019 - 09:46
schuurs-12003
Schuurs speelde sterk tegen AZ, maar dat ene moment in de slotfase... Ai... © Pro Shots

Erik ten Hag moest enorm puzzelen in het Afas Stadion, het deels dakloze stadion, waar in elk geval weer gevoetbald kon worden. De Ajacieden moesten het in de topper doen zonder Daley Blind, Quincy Promes, Davis Neres, Zakaria Labyad en Nico Tagliafico.

De kleine Argentijn kon nog wel even invallen, terwijl Perr Schuurs vanaf het begin op het veld stond met naast hem Lisandro Martínez. Een duo dat we al vaker zagen en ook in Alkmaar zag het er allemaal redelijk solide uit.

Schuurs greep een aantal keer kordaat in, was vrij zuiver in zijn passing en zijn schot op doel had met wat mazzel doeltreffend geweest. De verdediger maakte een prima indruk, maar gaf bij een corner in de slotfase even totaal niet thuis... Het bleek gelijk fataal.

“Ik baal enorm natuurlijk. Je moet scherp zijn tot de laatste seconde. Ik heb de goal nog niet teruggezien, dus verder kan ik er niet veel over zeggen,” stelde de twintigjarige tegenover NU.nl.

De Alkmaarders kregen in de absolute slotfase een corner en Schuurs ontfermde zich daarbij over Boadu. Of tenminste, dat was de bedoeling. Schuurs is een kop groter en positioneerde zich achter de AZ-spits, die de voorgeslingerde bal ongehinderd op zijn hoofd kon laten vallen: 1-0.

Het was een weggevertje en het was dan ook logisch – en terecht – dat Schuurs er flink de smoor over in had. Je kunt nog zo’n goede indruk maken, dit was echt te gemakkelijk en dat wist de Ajacied zelf ook. “Als je niet kunt winnen, dan moet je in elk geval zorgen dat je niet verliest,” somberde de verdediger. “We misten een paar belangrijke spelers die veel kwaliteit hebben, maar dat mag geen excuus zijn.”

Reden voor paniek is er niet, zo is Schuurs van mening. “We zijn niet in paniek. Helemaal niet. We blijven rustig, want we weten wat we kunnen en dat we heel veel kwaliteit hebben. Het is niet fijn als je drie keer op rij niet wint. Maar daarvoor wonnen we gelukkig een hele reeks wedstrijden op rij wél.

De volgende winst moet Ajax woensdag pakken als het op bezoek gaat in Velsen-Zuid. Daar staat de KNVB-bekerwedstrijd tegen de Witte Leeuwen van Telstar op het programma. Vervolgens sluit Ajax het kalenderjaar zondag af in de eredivisie, thuis tegen ADO Den Haag.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >