Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schuurs hoopt dat fout bij AZ-uit een leermoment blijkt

Kan het jaar 2019 de boeken in als het jaar waarin Perr Schuurs doorbrak bij Ajax? Hmm, dat is een lastige. Misschien is het nog net iets te vroeg om van een doorbraak te spreken. Ja, Schuurs speelt vaker. Maar nog lang niet altijd. Daarom baalt hij ook zo van die fout uit bij AZ.

30 december 2019 - 13:47
familieschuurscar
De schade van AZ-uit was een weekje later alweer ongedaan gemaakt. © Pro Shots

Het is nog niet zo lang geleden en dus staat de situatie ons allemaal nog helder voor de geest. Het is de laatste minuut van de uitwedstrijd tegen AZ en de Alkmaarders krijgen nog een corner. Het staat 0-0, maar niet lang meer. Schuurs laat zich verrassen door Myron Boadu.

Boadu maakt er - zo'n beetje zonder het te weten - 1-0 van en groeit uit tot grote held, terwijl Schuurs de schlemiel van de middag wordt. “Eén stapje naar rechts en Boadu kan nooit meer bij de bal. Het is een goed voorbeeld van wat ik moet verbeteren, bij Ajax mag zoiets niet gebeuren,” aldus Schuurs.

Schuurs doet zijn verhaal in de Volkskrant. Het gaat niet alleen over Perr, maar over het gezin Schuurs. Het is best een aanrader. Het is leuk om te lezen hoe het er achter de schermen aan toe gaat in een topsportfamilie, want vader Lambert en zus Fleau kunnen goed handballen, terwijl Demi professioneel tennisster is.

“Een week voor het duel met AZ sprak ik nog met de trainer over beslissende momenten in een wedstrijd,” vervolgt Schuurs, die niet voor het eerst aanhaalt dat hij meedogenlozer moet worden.

“Erik ten Hag vertelde me dat hij ooit met een spits speelde die 89 minuten niets had laten zien, tot hij in de laatste minuut scoorde. Die spits werd vervolgens man of the match. Het overkwam mij nu als verdediger. Het is een wijze les, ik moet scherp blijven tot de laatste minuut.”

Door de nederlaag tegen AZ (1-0) raakte Ajax zijn drie punten voorsprong in de eredivisie kwijt. Een week later was de opgelopen schade alweer hersteld, waardoor de club herfstkampioen werd en 2020 alsnog met drie punten voorsprong begint.

Mocht Ajax kampioen worden, dan is de bijdrage van Schuurs veel groter dan de negen minuten die hij speelde tijdens sprookjesseizoen 2018/2019, maar qua glorie is het nog lang niet zo ver.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >