Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne vertelt leuke dingen over ploeggenoten bij Ajax

Het is de tijd van terugblikken op afgelopen jaar en dan komen er als vanzelf mooie herinneringen voorbij. Wat dacht je van de uitwedstrijd tegen Real Madrid? De avond van de 1-4 lijkt welhaast een herinnering voor de eeuwigheid, ook met dank aan de rake vrije trap van Lasse Schöne.

27 december 2019 - 13:10
schonerealterugblikcar
Deze foto brengt zoveel moois terug naar boven! © Pro Shots

Er wordt wel eens geroepen dat Schöne te oud, te traag en niet goed genoeg is, maar hij maakte toch maar mooi deel uit van een nieuwe gouden periode voor Ajax. De nu 33-jarige middenvelder nam deze zomer echter afscheid van de club omdat hij bij Genoa meer sportief perspectief zag.

Dat sportieve perspectief in Italië lijkt inmiddels alweer behoorlijk vertroebeld, want in plaats van Champions League voetbalt de Deen in de kelder van de Serie A. Als hij al speelt. Vandaar dat volop wordt gespeculeerd: keert Lasse misschien wel snel terug naar huis?

We moeten zeggen dat hier (nog) niet echt aanwijzingen voor zijn, maar wie weet hoe het loopt. Tot die tijd zit er iets anders op dan te mijmeren over hoe het was, die mooie tijd... Precies dat is wat het Algemeen Dagblad besloot te doen, door met twee verslaggevers en Schöne de uitwedstrijd tegen Real Madrid terug te kijken.

Het artikel dat dit idee opleverde, is absoluut de moeite waard. Je kunt het hier checken. Maar weet je wat wij zo leuk vinden? De kleine inkijkjes die Schöne geeft, waardoor je een beetje een idee krijgt van de onderlinge verhoudingen en wat zich afspeelt in de kleedkamer. Lees maar.

https://twitter.com/ajaxlife/status/1209467181270028288

“Ik ben geen schreeuwer in de kleedkamer, nooit geweest ook. Daley Blind is wel iemand die de boel nog even kan oppeppen vlak voor het fluitsignaal. Toen in Madrid ook. Matthijs de Ligt is een geweldige spreker. Hij praat op kalme toon, maar weet vaak exact de juiste dingen te zeggen. Knap voor zo'n jonge speler,” aldus Schöne tegenover het AD.

“Ik kan deze wedstrijd genieten van Hakim. We hadden een mooie klik, eigenlijk vanaf het eerste moment. Hij was altijd als eerste op de club. We zaten ook naast elkaar in de kleedkamer. Dan heb je automatisch veel contact. Hakim is puur, een echte liefhebber en ook voor de sfeer belangrijk. Een topspeler en een fijn mens.”

Maar de meest bijzondere band met een medespeler had Schöne met Andre Onana, zo maken we op uit zijn eigen woorden. De keeper en de middenvelder hadden veel waardering voor elkaar, maar de twee konden tussen de lijnen ook flink botsen.

“Als ik uit de dekking kwam, wilde ik de bal in mijn voeten hebben. Als Andre niet speelde, was mijn reactie: speel dan in, Andre! Dat vond hij niet leuk. 'Ik vind het niet leuk als je tegen mij schreeuwt, Lasse,' vertelde hij als we er later over gingen praten. Dat is vaak voorgekomen, maar het was altijd weer uit de wereld.”

“Ik legde Andre uit dat het puur op de situatie was gericht, maar dat ik ook vond dat hij altijd moest beslissen. We konden er dan altijd wel weer om lachen. Dat was ook de kracht van onze ploeg. De onderlinge band was heel sterk, maar we waren tegelijkertijd heel kritisch naar elkaar.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >