Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schöne: ‘Alles onder Ten Hag is duidelijk, of je nu basisspeler of wissel bent’

Het gebeurt wel eens dat spelers die de deur achter zich dicht trekken, later hun beklag doen over het reilen en zeilen bij hun vorige werkgever. Zo niet Lasse Schöne. De Deen heeft juist louter mooie woorden over voor Ajax en trainer Erik ten Hag.

06 december 2019 - 11:52
schone-hag-1200
Schöne kijkt met veel plezier terug op zijn tijd met Ten Hag. © Ajax Images

Het is flink wennen voor Schöne bij het Italiaanse Genoa. Plots speelt hij niet meer voor de prijzen, maar strijdt hij voor lijfsbehoud in de Serie A. De vleesgeworden Ajacied kijkt soms met weemoed terug naar zijn Amsterdamse tijd en volgt de verrichtingen van Ajax nauwlettend.

In gesprek met het Algemeen Dagblad stelt Schöne dat de voetbalvisie van Ten Hag van groot belang is voor het huidige succes van de club. Ja, het was heus even wennen aan de trainer, maar zijn werkwijze wierp uiteindelijk zijn vruchten af.

“Alles is voor elke speler duidelijk, of je nu basisspeler of wissel bent,” stelt de middenvelder. “De manier van druk zetten, waar je moet lopen, welke passlijnen, wat de spelers om je heen doen. Noem maar op. Daar wordt al vanaf de eerste dag van de voorbereiding op gehamerd.”

Toen Ten Hag in dienst trad wisten veel Ajacieden niet wat hen overkwam. Trainingen werden veelvuldig stilgelegd, omdat Ten Hag zaken zag die niet goed gingen of waar hij wat over wilde zeggen. Spelers vonden dat in eerste instantie best een beetje vervelend.

Schöne haalt die momenten ook aan in het AD. “Als speler denk je dan soms: alweer stilleggen? Laat het spel toch lekker doorlopen. Maar iedereen kwam er wel achter dat we er heel veel aan hebben gehad. Het is noodzakelijk om te krijgen qua spel wat je nu hebt bij Ajax.”

Eén van de vaste uitspraken van Ten Hag is dat hij meer dan elf basisspelers heeft en dat blijkt zeker in de huidige periode. Quincy Promes en David Neres zijn geblesseerd en dus moeten andere spelers leveren. Net zoals Perr Schuurs en Lisandro Martínez deden in Lille bij afwezigheid van Joël Veltman en Daley Blind. Verder is het verhaal Noa Lang in Enschede bekend en kon eveneens teruggevallen worden op Klaas Jan Huntelaar.

Schöne: “Het maakt niet uit wie je erin zet, het loopt gewoon. Dat is zo lekker. Behalve het voorwerk is het ook kwaliteit. De spelers die nu de kans krijgen, kunnen gewoon goed voetballen. Dat in combinatie met de vorm van de ploeg en de duidelijke speelstijl, zorgt voor een succesvolle mix en een ijzersterk Ajax.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >