Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Poncho’s voor Ajacieden in dakloos uitvak AZ bij regenval

Het lag allemaal een beetje ingewikkeld, maar gelukkig wordt AZ - Ajax gewoon in Alkmaar gespeeld. En dus zijn er 750 Ajaxsupporters van de partij om de ploeg hopelijk naar een driepunter te stuwen. Mocht het gaan plenzen, dan deelt Ajax poncho's uit.

13 december 2019 - 11:20
az-uitvak-1200
Een blik op het dakloze uitvak (rechtsboven), waar we zondag graag plaatsnemen! © Pro Shots

We hebben eens gekeken naar de weersverwachtingen voor zondag, maar het kan zomaar eens flink gaan regenen. Regen en wind was in het onderkomen van AZ al een gedoe mét dak, laat staan hoe het is zonder dak.

Niet dat een beetje Ajaxsupporter zich laat kennen door een beetje regen, maar toch heeft Ajax laten weten poncho’s uit te delen als het wel met bakken uit de hemel mocht komen. De club stelt tevens dat paraplu’s niet mee naar binnen mogen, dus ja.

De spelers op de bank van Ajax zijn vermoedelijk uitgerust met de inmiddels bekende warmhoudzak, de Ajacieden in het uitvak trekken mogelijk een poncho over het hoofd. Of niet, kan ook. We weten verder niet of badeendjes, snorkels, duikbrillen, flippers en shampoo zijn toegestaan.

Hoe dan ook, de plaatjes van het dakloze AZ-stadion doen stiekem best gaaf aan en we zijn inmiddels ook aardig benieuwd naar zondag 16.45 uur.

Het kan – los van een toffe wedstrijd – zomaar foto’s en beelden opleveren die we alleen nog maar kennen uit een wat verder verleden, waarbij supporters nog drijfnat werden of met paraplu’s boven hun hoofd de wedstrijd volgden.

En ach, misschien blijft het wel gewoon droog. Of niet. Als Ajax maar een goed resultaat meeneemt uit Alkmaar, dat is het belangrijkste.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >