Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Overmars is voorlopig niet van plan om Ten Hag te laten gaan

Het is vandaag exact twee jaar geleden dat Erik ten Hag zijn krabbel zette onder een contract bij Ajax. De oefenmeester kende een stroeve start in Amsterdam, maar gooide daarna hoge ogen met zijn selectie. Marc Overmars ziet een langer verblijf van Ten Hag dan ook wel zitten en houdt de deur naar een eventueel vertrek voorlopig gesloten.

28 december 2019 - 11:35
Copyright-ProShots-5483111
De houdbaarheidsdatum van Ten Hag is volgens Overmars nog niet bereikt. © Pro Shots

De komst van Ten Hag bracht best wat scepsis met zich mee. Zijn beginperiode in Amsterdam verliep dan ook niet vlekkeloos. Toch heeft de trainer in de laatste anderhalf laten zien waar hij met Ajax toe in staat is en daarvoor verdient Ten Hag absoluut zijn deel van de eer. 

De prestaties van Ten Hag bleven niet onopgemerkt in Europa. Zo mocht hij deelnemen aan het Uefa Elite Clubcoaches Forum, waar hij sprak met collega-trainers als Jürgen Klopp en Pep Guardiola. Daarnaast werd hij meermaals in verband gebracht met een overstap naar Bayern München.

Marc Overmars is echter niet van plan om Ten Hag te laten gaan deze zomer. “Timing is het allerbelangrijkste als je kijkt naar wanneer je een trainer of speler laat gaan. Ik ben continu bezig de houdbaarheidsdatum van de mensen hier te monitoren,” aldus de directeur spelerszaken tegenover De Telegraaf.

De houdbaarheidsdatum van Ten Hag bij Ajax is volgens Overmars nog niet bereikt. De voormalig vleugelspeler is dan ook niet van plan om mee te werken aan een zomers vertrek uit Amsterdam. “Erik kan na komende zomer nog makkelijk een seizoen mee. Hem laat ik zeker nog niet gaan. Hoewel ik weet dat hij op de lijstjes van grote Europese topclubs voorkomt, blijft die deur voorlopig gesloten.”

Waar Overmars dus hoopt op een langer verblijf van Ten Hag, is hij wel bereid om mee te werken aan een eventueel vertrek van Hakim Ziyech. “Ik zeg weleens tegen hem dat hij mister Ajax kan worden en waarom hij zou willen vertrekken, maar als je eerlijk bent, weet je dat Hakim en op z’n top zit. Als hij de stap kan maken die hij voor ogen heeft, dan zou het van ons mogen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >