Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax wint op bezoek bij koploper SC Cambuur

Jong Ajax heeft het gat met koploper SC Cambuur verkleint naar drie punten. De beloften gingen vrijdagavond op bezoek bij de club uit Leeuwarden en namen de volle buit weer mee terug naar Amsterdam. Dankzij doelpunten van Brian Brobbey en debutant Sontje Hansen werd er met 2-0 gewonnen.

14 december 2019 - 10:16
Copyright-ProShots-5787887
Brobbey zette zijn ploeg uit het niets op voorsprong. © Pro Shots

Cambuur liet in de openingsfase maar weer eens zien waarom ze bovenaan de ranglijst staan. Er werd goed gevoetbald door de thuisploeg, wat dan ook resulteerde in enkele gevaarlijke doelpogingen. Ondanks het overwicht van De Geelblauwen was het Jong Ajax dat na een halfuur op voorsprong kwam. Brobbey werd door Juan Castillo weggestuurd en rondde koelbloedig af.

Na de openingstreffer was de wedstrijd iets meer in evenwicht. Cambuur schakelde een tandje bij en bleef kansen creëren, maar Jong Ajax zette daar wel wat tegenover met twee grote mogelijkheden voor Jurgen Ekkelenkamp.

De Friezen gingen na rust nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar weer sloeg Jong Ajax vrijwel uit het niets toe. Hansen – die in Leeuwarden zijn debuut maakte – gooide de wedstrijd in het slot. De pas 17-jarige aanvaller werd in stelling gebracht na goed voorbereidend werk van Quinten Timber en schoot de bal na een kapbeweging in de verre hoek.

Ook voor Naci Ünüvar werd het een mooie avond. De creatieveling maakte net zoals Hansen zijn debuut. Met Ünüvar op de linksbuitenpositie kwam de overwinning van Jong Ajax niet meer in gevaar. Cambuur probeerde in de slotfase nog wel wat te forceren, maar het geloof in een goede afloop was eigenlijk na de tweede tegentreffer al verdwenen.

Door de overwinning in Leeuwarden bedraagt het gat met de koploper nog maar drie punten. De ploeg van Mitchell van der Gaag speelt op vrijdag 20 december zijn laatste wedstrijd voor de winterstop. De beloften nemen het dan in eigen huis op tegen TOP Oss.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >