Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax sluit eerste seizoenshelft af met zege op TOP Oss

Jong Ajax heeft 2019 winnend afgesloten. In de laatste wedstrijd voor de winterstop werd laagvlieger TOP Oss op eigen veld met 2-0 verslagen. De talentenploeg van Mitchell van der Gaag zegevierde dankzij doelpunten van Brian Brobbey en Naci Ünüvar.

21 december 2019 - 10:22
Copyright-ProShots-5895455
Brobbey tekende wederom voor de openingstreffer. © Pro Shots

Nadat Jurgen Ekkelenkamp de prijs voor beste talent van de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie in ontvangst had genomen, kon er worden afgetrapt op sportpark De Toekomst. Jong Ajax was vrijwel vanaf het begin de bovenliggende partij, maar echt grote kansen bleven uit.

Nadat Brobbey eerst twee kopkansen over het vijandelijke doel had gewerkt, was zijn derde poging wél raak. Nicolas Kühn stuurde de jonge spits met een hoge steekbal weg, waarna Brobbey oog in oog met doelman Ronald Koeman Jr. kwam te staan. De Osse goalie was echter iets te ver zijn doel uitgekomen, waardoor Brobbey hem kon omspelen en rustig kon binnenschuiven. 

Jong Ajax kwam na de thee met een iets gewijzigde ploeg het veld op. Zo moest Sontje Hansen plaatsmaken voor Ünüvar en werd doelpuntenmaker Brobbey gewisseld voor Alex Méndez. Met de nieuwe formatie ontstond er ook een ander wedstrijdbeeld. Waar de beloften in de eerste helft de betere waren, werd TOP na rust een stuk gevaarlijker. Dominik Kotarski hield zijn ploeg enkele keren knap op de been.

Uiteindelijk werd het Ünüvar die de wedstrijd met een schot in de verre hoek besliste. De jonge aanvaller maakte vorig weekeinde nog zijn debuut in het betaald voetbal, maar kan daar nu ook gelijk zijn eerste professionele doelpunt bij optellen. Ondanks enkele grote kansen van Jong Ajax in de slotfase, eindigde de wedstrijd in 2-0.

Zo gaan de beloften dus met een goed gevoel de winterstop in. Door de overwinning zijn de Jong Ajacieden op gelijke hoogte gekomen met koploper SC Cambuur, maar de Friezen hebben nog wel een wedstrijd te goed. Na de winterbreak kunnen de talenten hun goede reeks voort proberen te zetten, als ze het in een uitwedstrijd opnemen tegen de leeftijdsgenoten van PSV.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >