Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hansen sliep onder Ajaxdekbed en lag op Jaap Stam-kussen

Het voetballeven van Sontje Hansen (17) gaat plots razendsnel. Of laten we zeggen dat er sowieso veel gebeurt. Binnen een week scoorde Hansen bij zijn profdebuut in Jong Ajax om vervolgens te debuteren voor het eerste elftal tijdens het KNVB-bekerduel met Telstar (3-4).

20 december 2019 - 12:20
hansen-sontje-1200
Hansen was tijdens zijn profdebuut gelijk trefzeker tegen Cambuur. © Pro Shots

“Ik ben van kleins af aan een echte Ajaxsupporter,” vertelt Hansen, die aangeeft dat zijn jongenskamer in Hoorn een compleet ingerichte Ajaxkamer was. “Helemaal wit, met in het midden een rode baan. Ik sliep onder een Ajaxdekbed en lag op een Jaap Stam-kussen.”

Dat laatste zie je gelijk voor je en tovert een glimlach op je gezicht, maar Hansen is nog niet uitgepraat over dat kussen. “Dat kussen was soms best even schrikken. Jaap keek altijd zo boos. Ik heb die man echt nog nooit zien lachen.”

Hansen kan op alle posities in de aanval uit de voeten. “Samen met Brian Brobbey en Naci Ünüvar vorm ik voorin al twee jaar een gevaarlijk trio. Ik scoor veel en geef veel assists. Ik moet wel leren mijn momenten beter te kiezen. Vooral wanneer ik moet passen of voor mijn eigen kans moet gaan,” kijkt Hansen naar verbeterpunten.

“Ik moet ook beter overzicht houden, soms besef ik niet dat ik al in het strafschopgebied ben. Dan pass ik de bal terwijl ik beter had kunnen schieten. En als ik schiet, kijk ik vaak niet naar de goal. Ik kijk van te voren, dan ga ik dribbelen en dán schiet ik. Ik ken de situatie al voordat ik eraan begin, maar mijn spel is soms nog iets te intuïtief.”

Het hele interview met Hansen lees je in magazine Ajax Life, nummer 5. Deze valt vanaf vrijdag 20 december bij onze leden op de deurmat. Het magazine ook ontvangen? Sluit je snel aan bij SV Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >