Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Eindelijk weer een bijdehand straatschoffie in Ajax 1

Ze hebben er best lang op moeten wachten, maar er is gelukkig uitstekend nieuws voor supporters van Feyenoord, PSV, ADO Den Haag, FC Utrecht en al die anderen. Dit goede nieuws draagt de naam Noa Lang.

03 december 2019 - 16:13
noa-lang-12001
Met Lang hebben supporters van andere clubs weer genoeg om zich over op te winden. © Ajax Images

Ajax staat bij de aanhang van andere clubs te boek als arrogant en dat is dikke prima. We zijn namelijk ook arrogant. Wij zijn Ajax, wij zijn de beste. We zingen het natuurlijk niet voor niks. Haten op Ajax is voor supporters van andere ploegen eenvoudig, maar het was de laatste tijd lastig haten op Ajacieden.

Kijk, op Luis Suarez kon je als tegenstander makkelijk haten. Op Jan (‘het zijn maaarrr’) Vertonghen eveneens. Justin Kluivert werd ook maar een irritant omhooggevallen rotventje gevonden. Op deze spelers kon héérlijk worden gehaat, zoals wij dat konden bij voetballers als Mark van Bommel, Dirk Kuyt en John Guidetti.

Maar ja, de laatste tijd lopen niet-Ajacieden op dat front toch een beetje met hun ziel onder de arm. Van de huidige selectie zou je hooguit kunnen stellen dat supporters van rivalen een enorme rothekel hebben aan Joël Veltman. Hoewel dat een lieve jongen is, heeft hij zeker iets irritants over zich in wedstrijden.

Denk maar aan die ene onsportieve actie tegen Sparta. Doen alsof je de bal gaat uitschieten, zodat ploegmaat Bertrand Traoré een blessurebehandeling kan krijgen, om vervolgens alsnog je tegenstander uit te spelen om de voorzet te kunnen geven. Daarnaast wil hij ook nog wel eens een venijnig schopje uitdelen.

Dat Lang op veel supporterstenen gaat staan werd zondagavond al gelijk duidelijk

Maar verder? Ik had het flink te doen met supporters van Feyenoord en PSV. Hoe konden ze haten op Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt? Lieve en bescheiden jongens. Goede voetballers ook. Hakim Ziyech? Daar kun je hooguit met bewondering naar kijken. Lasse Schöne? Sympathieker kom je ze niet tegen. Donny van de Beek? Zijn naam rolt al van de tribunes als hij bij Oranje op de bank zit.

Daarom is het voor heel Nederland fijn dat 'ratje' Lang een hattrick maakte tegen FC Twente (2-5). Zijn zelfvertrouwen klotste toch al over de plinten heen en na zijn invalbeurt tegen Lille (0-2) liet hij weten ‘hiervoor gemaakt te zijn’. Praatjes voor tien en dat vindt Nederland vaak niet zo geslaagd.

Lang is een brutaal lefgozertje vol bravoure. Een Ajacied vanaf geboorte en zelfs als spelertje van Feyenoord stak hij dat totaal niet onder stoelen of banken. De gunfactor in Rotterdam is hij voor altijd verloren en waarschijnlijk geniet-ie daar ontzettend van. Dat wordt nog wat.

Dat Lang op veel supporterstenen gaat staan werd zondagavond al gelijk duidelijk. Hij gaf wat leuke interviewtjes links en rechts en ‘volwassen’ Nederland was direct in blinde paniek over de babbels en het straattaaltje van de jongeling. De verontwaardiging was groot. Hij moest vooral effe ‘normaal Nederlands’ praten en zo.

Ik ben oprecht blij voor al die mensen die eindelijk weer een goede reden hebben om zich flink over een Ajacied op te winden. Pak jullie moment, het is jullie echt van harte gegund!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >