Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie nederlagen doen 2019 voor Van der Sar niet ineens mislukken

Edwin van der Sar gaat voor de tweede keer in korte tijd voor de troepen staan. Ajax likt de wonden na drie opeenvolgende nederlagen op rij, al maakt deze ene desastreuze week het moois van 2019 heus niet in één klap ongedaan. En ook is het seizoen nog lang niet verloren.

17 december 2019 - 10:25
sarvoortroepencar
Sar rekent met een fitte selectie op nieuw succes in 2020. © Pro Shots

Sterker nog, de Ajacieden zijn en blijven koploper van de eredivisie. De koppositie moet weliswaar gedeeld worden met belager AZ, maar het doelsaldo is nog altijd beter. Als het dan toch zogenaamd crisis moet zijn in Amsterdam, dan maar terwijl je nog steeds de eerste plaats bezet.

“Het jaar 2019 is bij Ajax niet opeens een stuk minder omdat we in de laatste negen dagen een paar mindere resultaten hebben gehaald,” aldus Van der Sar in zijn column voor De Telegraaf. “Daarmee bagatelliseer ik niets. Het is duidelijk dat afgelopen week niet de meest lekkere van het jaar was.”

Zeg dat... Ajax kwam ondanks het verzamelen van tien punten een puntje tekort om overwintering in de Champions League veilig te stellen en leverde een marge van zes punten in ten opzichte van de rest van de eredivisie. Als er deze week weer 'gewoon' wordt gewonnen, is er echter niets aan de hand.

En er zijn vrij duidelijke oorzaken aan te wijzen voor de klappen die eventjes geïncasseerd moeten worden. De selectie van Ajax kampt na een onwijs succesvol en volgepland 2019 met wat pijntjes, om niet te zeggen (serieuze) blessures. Met name voorin is de spoeling dun vanwege fysiek ongemak en dat werkt door op de rest van het elftal.

“We wisten dat we met een gehavende ploeg naar Alkmaar gingen en dat de wel beschikbare spelers een topprestatie moesten leveren voor een goed resultaat. Het team heeft geknokt, maar miste in een rommelige wedstrijd de kwaliteit om een goal te maken,” vervolgt hij.

Ondanks dit winterdipje blijft er genoeg moois over om tijdens het kerstdiner op terug te blikken en van na te genieten. Ajax werd op fantastische wijze kampioen en bracht ook de KNVB-beker terug naar Amsterdam, terwijl het op een haartje na de finale van de Champions League bereikte.

Dus ja, 2019 is en blijft een mooi jaar. Al moeten we onze ogen niet sluiten voor de diepe dalen die we ook hebben beleefd, want er zijn een paar pijnlijke nederlagen geleden. Van der Sar: “Erik ten Hag zei het goed: aan het einde van het seizoen is er niemand zonder krasjes. Je moet alleen zorgen dat jij de minste krasjes oploopt. Even de wonden likken en in het nieuwe jaar met een fitte ploeg weer prijzen veroveren.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >